Stortingsvedtak som ikke er til barnets beste

Publisert

Stortinget

Stortingsflertallet ber i et vedtak om at regjeringen skal legge hindre i veien for et barnevernstilbud som det er et skrikende behov for.

Anne-Cecilie Kaltenborn er leder av NHO Service og Handel.

I forslaget fra Ap som fikk flertall i Stortinget mandag kveld, bes regjeringen om å sørge for at andelen ideelle barnevernstjenester øker kraftig, på bekostning av private.

«Stortinget ber regjeringen sikre langsiktige og løpende avtaler med ideelle tilbydere av institusjonsplasser som fører til at andelen ideelle øker til om lag 40 pst. innen 2025, samtidig som den offentlige andelen institusjonsplasser ikke reduseres», heter det i vedtaket som fikk støtte fra SV, MDG, Sp og KrF.

- Dette er ikke til barnets beste. Her setter man eierform foran brukerbehov, og dette er uansvarlig og skuffende politikk, sier administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn.

- Hadde det vært slik at private barnnevernsplasser hadde en dårligere kvalitet enn de det offentlige eller ideelle tilbyr, kunne man forstått vedtaket. Men slik er det jo ikke. De private tilbudene står seg svært godt kvalitetsmessig, og det til tross for at det er mange av de tyngste tilfellene som settes ut til private tilbydere, påpeker Kaltenborn.

NHO Service og Handel er enige med barneminister Linda Hofstad Helleland som til VG mandag sier at å bygge ned det private tilbudet, vil føre til store konsekvenser for barn i fosterhjem og institusjoner. Se mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: