NHO Service og Handel

Innhold

Mot bedre tider for barnevern?

Nyhet, Helse og velferd, Barn og ungdom

Publisert

Kaltenborn mfl

Under konferansen #rett tiltak, fra venstre: Anne-Cecilie Kaltenborn (NHO SH), Kristin Ørmen Johnsen (H), Maria Reklev (NHO SH) og Thomas Høiseth (Stendi).(Foto: Baard Fiksdal)

Når ungdom passerer 23 år slutter barnevernets ansvar. – Men nå skal ettervernet utvides til 25 år. Det er en stor seier for alle som kjemper for bedre barnevern i Norge, sa Kristin Ørmen Johnsen, leder av Stortingets Familie- og kulturkomite, på #rettiltak som NHO Service og Handel arrangerte torsdag, denne uken.

Kristin Ørmen Johnsen viste til Granavolden-plattformen. Her heter det at "Regjeringen vil utvide retten til ettervern for barnevernsbarn fra 23 til 25 år". Det heter også at "man vil gi kommunene rett til fritt å velge barnevernstiltak, etter en vurdering av kvalitet, pris og hva som gir best hjelp til det enkelte barn, uavhengig av hvem som leverer tiltaket.

- Det er viktig at kommunen skal kunne velge fritt hvem som skal utføre tjenesten. Jeg mener at det er leit at ideelle og kommersielle aktører er satt opp mot hverandre. Senest i spørretimen i Stortinget denne uken var dette oppe, sa Kristin Ørmen Johnsen som er bekymret for kommunenes kapasitet til å takle barnevernssaker. Hun frykter at særlig de 100 kommunene med færre enn 3.000 innbyggere skal komme dårlig ut.

Et annet viktig innslag på konferansen #rett tiltak var lansering av rapporten "Kartlegging av det private fosterhjemstilbudet" som Rambøll har utført på oppdrag for NHO Service og Handel. Se omtale av rapporten her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!