NHO Service og Handel

Innhold

Slik kan BHT få fart på næringslivet igjen

to karer og en bil på sørlandet

Åsmund Nyhus (tv) er daglig leder i SALIS bedriftshelsetjenester og Geir Nilsen er daglig leder i Renglede.no AS

Bedriftshelsetjenester kan sterkt øke testkapasiteten av korona i Norge og utgjøre en meget stor forskjell for å få hjulene i gang igjen.

"Gi lønnstilskudd til bedrifter som tar permitterte tilbake", krevde LO-leder Hans Christian Gabrielsen i 1. maitale. - Dette tiltaket vil kunne gi økt smittevern og bidra til at Norge lettere åpner og får hjulene i gang igjen, sier Åsmund Nyhus, daglig leder i SALIS Bedriftshelsetjenester på Sørlandet.

- Lønnstilskudd ville gjort det mulig for bedriftshelsetjenester å ta i bruk våre nå permitterte medarbeidere slik at disse kunne jobbet aktivt med smittevern, herunder massetesting ute i bedriftene. Vi kunne gitt opplæring og veiledning i smittevern og systematiske HMS-arbeid.  Vi kunne også gitt lederveiledning og lederstøtte for hverdag og krise. Det ville vært et sterkt bidrag til økt verdiskaping både hos kunden og hos oss, sier Åsmund Nyhus.

- Dersom lønn til BHT-personell ble regnet som en fast og uunngåelig kostand som ble refundert i noen måneder, ville bedriftshelsetjenesten tatt alle permitterte inn i jobb med en gang og hjulpet kunder til en trygg oppstart med endrede rutiner i forhold til smittevern og smitteforebygging, sier Nyhus.

Viktig del av verdikjeden

BHT er en viktig del av verdikjeden i ulike bransjer. En som har gode erfaringer med BHT-tjenester under koronakrisen er rengjøringsbedriften Renglede.no AS som har åtte ansatte i Kristiansand. Bedriften har permittert alle ansatte siden lockdown den 13. mars, men skal åpne igjen 13. mai.

For å gjenåpne har det vært meget viktig for oss å få bistand fra SALIS Bedriftshelsetjeneste, sier daglige leder Geir Nilsen i Renglede.no.

-Salis har hjulpet oss med risikovurdering og veiledning slik at vi har riktig bruk av smittevernutstyr, rengjøring av arbeidsutstyr og desinfeksjonsmiddel. Vårt samarbeid med Salis har i denne prosessen vært uvurderlig. sier Geir Nilsen.

Renglede.no har benyttet seg av denne rådgivingstjenesten gjennom hele koronapandemien og er nå klare til å starte opp arbeidet både i private hjem og ute hos bedrifter.

-Vi som mange andre virksomheter ble tvunget til å permiterere alle ansatte fra 13 mars basert på anbefalinger fra FHI og SALIS. Vi har hatt stor trygghet i samarbeidet med Salis både før og under lockdown.

 

Fakta
  • Bedriftshelsetjenester (BHT) krever godkjenning av myndighetene for å utføre forebyggende og helsefremmende tjenester. En viktig del av tjenesten er å redusere risiko hos kundebedrifter.
  • Koronapandemien har rammet bedriftshelsetjenester hardt. BHT har omsetningsbortfall på 80-90% og har derfor permittert fagpersonell. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt