-Vi vil takke dere for en formidabel innsats

Sissel Fredheim, Siv Jensen og Solveig Horne (Foto. Baard Fiksdal)

-Vi vil takke dere for en formidabel innsats, sa partileder Siv Jensen (Frp) da hun i dag besøkte Olivia BOenheten i Oslo for å lytte til erfaringer med privat drevet barnevern.

Olivia BOenheten, eid av Team Olivia, er en medlemsbedrift i NHO Service som driver i Oslo og Bergen. Dette er institusjoner for ungdommer mellom 16 - 20 (23) år, som av ulike grunner ikke kan bo hjemme eller i fosterfamilie, eller som har et institusjonsbrudd bak seg. Olivia BOenheten har hybler hvor unge bor for kortere eller lengre tid, samt akutt.

På besøk i dag kom finansminister Siv Jensen (Frp) og barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP). Daglig leder ved Olivia BOenheten, Sissel Fredheim, var særlig opptatt av at mange av hennes ungdommer sliter i videregående skole.  

-De fleste som bor hos oss er sinte gutter, ofte med innvandrerbakgrunn. De sliter i skolen. I skolegården er de sjef, men i klasserommet blir det mest bråk. Ungdommene bør få et tilbud som gjør at de ikke dropper ut. Skolen må kanskje legges opp uten klasser og organiseres annerledes. Jeg har mange ideer for hvordan dette kan gjøres bedre, sa Sissel Fredheim.

- Jeg syns ikke det er rart at de blir sinte. Når de hele tiden føler at de ikke får til noe, så kan jeg godt forstå at de blir sinte. Mangel på mestringsfølelse må vi kunne gjøre noe med, sa Siv Jensen.

Sissel Fredheim jobber med ungdom som i mange tilfeller har en bakgrunn i vold og kriminalitet.

-  Vi prøver å stable folk på beina og omdanne dem slik at de kan klare seg bedre i samfunnet. Nå vi lykkes er det fantastisk. Det er 168 unge som til nå ha bodd på Olivia BOenheten og jeg er kjempestolt av det vi har fått til. Jeg har brukt hele livet mitt på dette. Jeg brenner for å gjøre en forskjell innen barnevern. Jeg har mye kompetanse og lang erfaring.

"Slutt. Flytt deg"

- Hvordan oppleves det da å bli nedsettende omtalt som "velferdsprofitør"?

- Vi står i dette. Vi gir oss ikke. Til de som snakker nedsettende om oss er min overlevelsesteknikk å si: "Slutt. Flytt deg", sa Sissel Fredheim.

- Jeg vil gjerne takke for din innsats gjennom mange år. Det er utrolig viktig at dere klarer å gi ungdommene større ballast og bidra på veien til å bli trygge voksne. For barna spiller det ingen rolle om det er kommersielle eller det offentlige som gir dem trygghet, omsorg og kjærlighet, bare de får det de trenger, sa Solveig Horne, som mener at Norge står overfor viktige systemutfordringer.

- En viktig del av løsningen er at sektoren har et mangfold av kompetanse og løsninger som vi ikke har råd til å takke nei til, sa Siv Jensen.

Anne-Cecilie Kaltenborn (adm.dir. i NHO Service), skyter inn:

- Det bør ikke være noe nederlag for det offentlige når nye og bedre løsninger blir utviklet i det private. Innovasjon innen helse og velferd er en viktig realitet. Å tenke utenfor boksen og prøve nye løsninger er helt avgjørende for at denne sektoren skal utvikle seg.

Mer om BOenheten her

 Solveig Horne, Sissel Fredheim  og Anne-Cecilie Kaltenborn

 

 

 Under: NRK Dagsrevyen dekket besøket på Boenheten

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!