Møt eldreminister Thyra Frank

Nyhet, Næringspolitikk, Helse og velferd

Publisert

Eldreminister Thyra Frank

Eldreminister Thyra Frank (Foto: Liberal Alliance)

Den danske eldreministeren Thyra Frank gjester Arendalsuka og skal snakke under temaet "Valgfrihet og verdighet i eldreomsorgen", som vår medlemsbedrift Aleris arrangerer 15. august.

Ikke bare har Danmark en egen eldreminister. Danske kommuner plikter å gi eldre valgmuligheter innenfor eldreomsorgen. Kan Norge lære noe av Danmark? Møt Danmarks eldreminister på frokosttreff og seminar tirsdag 15. august under Arendalsuka!

Valgfrihet og verdighet i eldreomsorgen er høyaktuelle temaer i valgkampen og i den norske samfunnsdebatten som sådan. Hva slags alderdom ønsker vi for våre eldre? Aleris Omsorg Norge har invitert den danske eldreministeren Thyra Frank til å fortelle om hvordan Danmark jobber med og tenker rundt eldreomsorg, og slik gi inspirasjon til alle som er interessert i eldreomsorgen i Norge. Kan vi lære noe av Danmark?

Det er to muligheter for pressen å møte eldreminister Thyra Frank tirsdag 15. august: 1. Frokosttreffet finner sted tirsdag 15. august i Alerishusets kantine på Myra, Arendal, Moldfaret 19 (venstre side rett etter avkjøring Romstølen) i tidsrommet 09:00-09:30. 2. Seminaret finner sted tirsdag 15. august klokken 13:00-14:00 i DNB auditorium, Peder Thommesensgate 12 (inngang Strandgaten) og er åpent for alle

Mer om saken  

Om Thyra Frank

Hun har bakgrunn som sykepleier, sykehjemsforstander, Folketingsrepresentant og nå Ældreminister i Danmark. Frank sto for en kulturendring i eldreomsorgen gjennom driften av Lotte-sykehjemmet i København på slutten av 80-tallet. Sykehjemmet er senere besøkt av en rekke norske helsearbeidere og kommuner som søkte inspirasjon og fornyelse av den norske eldreomsorgen. Thyra Frank har også vært en meget populær foredragsholder for norske helse- og omsorgsarbeidere og norske kommuner. Hennes engasjement for de eldres verdighet, og sin utradisjonelle lederstil og evne til å få folk med seg til å skape en ny eldreomsorg har satt varige spor i eldreomsorgen i både Danmark og Norge. Oslo og mange andre kommuner har etablert Lotte-sykehjem etter Thyra Franks modell. Aleris Omsorg Norge har utviklet sin omsorgsmodell etter inspirasjon fra blant annet Thyra Frank. Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!