NHO Service og Handel

Innhold

Møt tre gründere og velferdsinnovatører

Nyhet, Helse og velferd

Publisert

Vi møter tre gründere og velferdsinnovatører som forteller om sin motivasjon: Nina Høisæter fra Aberia Healthcare, Ole Andreas Underland fra Incita og Trude Wester fra Privat Omsorg.

Nina Torp Høisæter er født i 1956 og vokste opp i Odda i Hardanger som den yngste i søskenflokken. Mens brødrene ble ingeniører som sin far utdannet Nina seg til sykepleier og tok tilleggsutdannelse i ledelse og helseadministrasjon. Torp Høisæter var med på å starte Norlandia Omsorg i Norge i 1997. Bedriften endret senere navn til Norlandia Care.

Torp Høisæter var toppleder av selskapet i ti år. Hun bygger nå opp Aberia Healthcare som driver barnevern i Norge og Sverige. Torp Høisæter har vært styreleder i NHO Service og vært sentral i organisasjonenes helse- og omsorgsbransje i en årrekke. Norlandia Care ble medlem av NHO Service i 2002. Aberia Healthcare ble medlem av NHO Service i 2010.

Ole Andreas Underland er arbeidende styreformann og eier i Helseforetaket Incita. Han er utdannet sykepleier og har arbeidet 40 år innen Helsevesenet. 20 år i offentlig sektor og 20 år innen privat helse. Han har grundet 3 selskap innen privat helse. Han har også vært med på å bygge opp Landsforeningen for etterlatte (LEVE), hvor han satt i Sentralstyret i 12 år.

HF Incita ble etablert i 2007. Hovedkontor på Eidsvoll. Driver sykehjem omsorgsboliger og barnevernsinstitusjoner. Leverer lgså Spesialisthelstejenester innenfor rusbehandling og psykisk helse. Mest kjent for å ha etablert norges første medikamentfie behandlingstilbud for psykiske helseplager, Hurdalsjøen Recoverysenter. 300 ansatte og en omsetning på i underkant av 200 mill NOK.oppdragsgivere er primært offentlig sektor men også egenbetalende innenfor psykisk helse.

Trude Wester (53) vokste opp som den eldste av tre søsken på et småbrukpå Otterøy i Namsos kommune i Nord Trøndelag. Etter endtsykepleierutdannelse i Hammerfest og arbeid på ulike steder i Norge,kom hun til Tromsø og fikk på 1990-tallet ansvar for en enhet av kommunens hjemmetjenester som hun drev i mange år. I 2001 sa Wester opp jobben i staten og bestemte seg for å starte et privat alternativ, Tromsø PrivateOmsorgstjeneste (TPO). Dette var en av de første kommersielle hjemmetjenestene i Norge.

Virksomheten har hovedkontor ved St. Elisabeth Hotel og Helsehus i Tromsø. Det har vært flere knoppskytinger med etablering av hjemmetjenester og annet i Harstad, Narvik, Sortland, Målselv, Lenvik, Balsfjord, Bardu og Bodø. Wester hadde også i noen år ansvar for driften av St. Elisabeth Helsehus på 5.000 kvadratmeter som drømmer om å bli et privat helsetilbud for hele NordNorge. Bak St. Elisabeth står en gruppe lokale investorer som overtok helsehuset fra Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) i 2009. I dag er det en bred flora av private og frivillige aktører som holder hus ved St. Elisabeth. Her er kurs- og konferansefasiliteter, 24 hotellrom,restaurant, legesenter, lungerehabilitering, smerteklinikk, treningskjøkken forhandikappede, ulike treningssaler og varmtvannsbasseng som særlig er bra for reumatikere. Medlem av NHO Service siden 2007.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!