NHO Service og Handel

Innhold

Stavanger får sin første fertilitetsklinikk

#205

#gynekolog Olav Andre Klefstad og #biolog Marianne Lode Tønnesen (Foto: Medicus)

Vår medlemsbedrift Medicus åpner mandag 6. november Stavangers første fertilitetsklinikk. Bedriften er godkjent for alle typer assistert befruktning.

– Målet er å bli en foretrukket klinikk for gynekologi og å oppfylle mange drømmer om ønskebarnet. Jeg føler meg privilegert som får jobbe med dette, sier daglig leder Olav Andrée Klefstad. Han er spesialist i gynekologi og kommer fra en jobb ved Stavanger universitetssykehus. 

Starter med inseminasjon av donorsæd

Marianne Lode Tønnensen er biolog med erfaring fra blant annet IVF-laboratoriet på Universitetssykehuset i Oslo skal jobbe sammen med Klefstad i Stavanger. I startfasen vil virksomheten tilby assistert befruktning med inseminasjon av donorsæd – et tilbud for likekjønnede så vel som heterofile par.

– Mange tror fortsatt at de må reise til Danmark for å få hjelp til å bli gravide i det private helsevesenet. Vi jobber for at enda flere skal oppdage at dette ikke er tilfellet, sier Terje Sørdal, medisinsk ansvarlig ved Medicus.

Mange tror fortsatt at de må reise til Danmark for å få hjelp til å bli gravide

Terje Sørdal, medisinsk ansvarlig Medicus

Det vil ta mellom ett og to år før vi i Stavanger driver med alle former for prøverørsbehandling – selv om myndighetene har gitt full konsesjon allerede i dag.

– Vi ønsker å bygge klinikken stein på stein. Pasienter som skal ha annen assistert befruktning enn inseminasjon vil i startfasen få behandlingen i Trondheim. Men konsultasjon og all oppfølging skal selvsagt foregå i Stavanger. Vi legger til rette for et behagelig, effektivt og enkelt løp for alle pasienter, understreker Sørdal. 

Gynekologi og fruktbarhetssjekk

I tillegg til inseminasjon av donorsæd kan pasienter komme til Stavanger for fruktbarhetssjekker, gynekologiske undersøkelser og ultralyd i svangerskapet.

– Antall timebestillinger kombinert med kommentarene jeg har fått fra folk bekrefter at Stavanger trenger en klinikk for gynekologi og fertilitet.

Saken er først omtalt av Medicus 31.10.2017

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!