NHO Service og Handel

Innhold

Byråd med invitasjon til private helseaktører

#205

Anne-Cecilie Kaltenborn (tv) er leder av NHO Service og Handel og Tone Tellevik Dahl er Oslos byråd for eldre, helse og arbeid. (Foto: Baard Fiksdal).

-De private aktørene er glade for invitasjonen til å utforme anbud som blir viktig for utvikling av eldreomsorgen i Oslo. Vi vet at Arbeiderpartiet står for en velferdsmiks som gir god kvalitet og som vi kan være sammen om å utvikle, sier Anne-Cecile Kaltenborn etter at byråd Tone Tellevik Dahl var i dialogmøte med bransjen denne uken.

Anne-Cecilie Kaltenborn er leder av NHO Service og Handel. Hun oppfordret Oslos byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl (Ap) til å bruke mulighetsrommet private aktører representerer til å skape fremtidsrettet og bærekraftig eldreomsorg.

-Oslo får 50.000 flere eldre innen 2040 og skal bygge kapasitet og kvalitet. Det vil skje i samarbeid med private leverandører, sier Tellevik Dahl.

-Vi må stå sammen

– Mer enn annenhver sykehjemsplass og dagsenterplass, og hver tredje Omsorg+-bolig, er i dag privat drevet i Oslo. Private og kommunen må stå sammen for å møte veksten i eldrebefolkningen, som særlig kommer godt ut på 2020-tallet. Selv om vi får mange flere eldre, er jeg opptatt av at vi ikke ser på dem som en ensartet "eldrebølge" som trenger standardiserte løsninger. 80-åringer er like ulike som 30-åringer. De skal få være seg selv og leve fullt og helt så lenge som mulig. Rett og slett få være sjef i eget liv. Det perspektivet legger jeg til grunn i måten jeg vil utvikle Oslos eldreomsorg på fremover, sier Tone Tellevik Dahl.

En mer aldersvennlig by

Oslo skal bygge ut kapasiteten for en aldersvennlig by, med demenslandsbyer, og vil satse på varierte bo- og formskonsepter. Målet er skreddersøm tilpasset den enkelte bruker, som er sjef i sitt eget liv.

Brukervalget i hjemmetjenestene skal opprettholdes. Tone Tellevik Dahl inviterte bransjen til å komme med innspill til ny tjenestekonsesjon for hjemmetjenester. Oslo får 500 flere medarbeidere i hjemmetjenesten innen 2019, fortalte byråden. Hun har følgende målsettinger:

  • Flere skal kunne bo hjemme lenger – hvis de ønsker det
  •  Eldre skal møte få og faste medarbeidere
  • Medarbeidere skal få bedre tid og mulighet til å bygge en relasjon

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!