NHO Service og Handel

Innhold

Etablerer Helsepartner Nord-Norge

Nyhet, Helse og velferd

Publisert

Wester

Helsepartner Nord-Norge består av selskapene Privat Omsorg Nord og Opptreningssenteret i Finnmark. Trude Wester (bildet), som startet Privat Omsorg Nord i 2001, blir med som betydelig medeier. (Foto: Baard Fiksdal)

300 ansatte og 1.300 pasienter er med på lasset når Helsepartner Nord-Norge nå etableres med drift i Nordland, Troms og Finnmark. Målet er være et fleksibelt supplement for kommuner og helseforetak i landsdelen.

Nord Kapitalforvaltning

Helsepartner Nord-Norge eies av Nord Kapitalforvaltning som ble etablert i Tromsø i 2011. Formålet var å utvikle et lokalt forankret miljø for forvaltning av s.k. aktive eierfond og derigjennom tiltrekke seg privat risikokapital til landsdelen. Nord Kapitalforvaltning har kontor i Tromsø, og har siden oppstarten investert aktivt i ulike selskaper og bransjer i hele landsdelen.

Helsepartner Nord-Norge er et lokalt eid, ledet og drevet helse- og omsorgsselskap.

-Dette er en stor dag. Det er viktig at det etableres flere norske aktører innen helse og velferd fremover. Her skapes et fremtidsrettet helse- og omsorgsselskap til beste for pasienter, ansatte og landsdelen. Fundamentet er to solide private helseinstitusjoner - Privat Omsorg Nord og Opptreningssenteret i Finnmark som begge er medlemmer hos oss. Vi gratulerer, og ser fram til et godt samarbeid med Helsepartner Nord-Norge, sier Anne-Cecilie Kaltenborn leder av NHO Service og Handel.

Selskapet vil være en paraply og eier av ulike selskaper innenfor satsingsområdene pleie og omsorg, BPA (brukerstyrt personlig assistanse), rehabilitering og bedriftshelsetjenester. Ved oppstarten vil Helsepartner Nord-Norge bestå av selskapene Privat Omsorg Nord og Opptreningssenteret i Finnmark. Disse vil bestå som egne virksomheter, heleid av Helsepartner Nord-Norge. Initiativtaker og hovedeier er Nord Kapitalforvaltning.

Bjørn Hesthamar er daglig leder i Nord Kapitalforvaltning AS. Han har lang bakgrunn fra helsesektoren og blir styreleder i det nye Helsepartner Nord-Norge.

-Et sterkt offentlig helsevesen er bærebjelken

Trude Wester, som startet Privat Omsorg Nord i 2001 blir med som betydelig medeier når nå Helsepartner Nord-Norge overtar aksjene i selskapet hun har bygget opp. Hun går også gå inn i rollen som daglig leder i Helsepartner Nord-Norge. Svein Mjøen selger hele sin eierpost i Opptreningssenteret i Finnmark.

-Et sterkt offentlig helsevesen er bærebjelken i vårt velferdssamfunn. Vi tror samtidig at private aktører som leverer tjenester av høy faglig kvalitet er et viktig bidrag til både kommuner og helseforetak, slik at disse skal kunne ivareta sitt ansvar overfor befolkningen, sier Bjørn Hesthamar i en pressemelding.  

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!