NHO Service og Handel

Innhold

Åpner ny avdeling i Bodø: - Flere har meldt sin interesse

#205

SATSER VIDERE: Heidi Wang, grunnlegger og daglig leder av Noen AS, har allerede fått positiv respons fra kommunen og Demensforeningen angående etableringen i Bodø.

Heidi Wang og Noen AS etablerer nå sin femte avdeling i Norge.

I ti år har Noen AS, som er medlem i NHO Service og Handel, jobbet for at personer med demens og kognitiv svikt skal – i likhet med andre – være en ressurs i eget liv og i samfunnet. Dette gjør de blant annet ved å tilrettelegge for aktivitet slik at vedkommende som er rammet får mulighet til å mestre oppgaver og oppleve fellesskap. I tillegg har de stort fokus på de pårørende, som ofte blir syke selv når et familiemedlem blir rammet av demens eller kognitiv svikt. 

Utvider

For kort tid siden kunne Wang avsløre at de vil spre Noen-modellen i Hordaland, hvor de blant annet startet med å tilpasse modellen til det offentlige. Nå er de klare for å også innta Nord-Norge og Bodø.

– Det er flere som allerede har meldt sin interesse – men det er vi ikke overrasket over, sier Heidi Wang, grunnlegger og daglig leder av Noen AS, til Avisa Nordland.

Hun utdyper at de har vært i møte med både kommunen og Demensforeningen, som de har fått god respons fra.

Faren fikk demens

Historien til selskapet startet etter at faren til Wang fikk demenssykdommen på begynnelsen av 2000-tallet. Da fikk hun et godt innblikk i det offentlige helsevesenet. Faren fikk på slutten daglig tilsyn, men Wang så et betydelig forbedringspotensial i oppfølgingen. Det som manglet var aktiviteter tilrettelagt for ham. Manglene hun ble oppmerksom på dannet grunnlaget  for  bedriftseventyret til Wang, og hennes lidenskap for aktivitet i demensomsorgen.

Se video fra da NHO Service og Handel-direktør, Anne-Cecilie Kaltenborn, besøkte Heidi Wang i Bergen i mars:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!