NHO Service og Handel

Innhold

- Fagforbundet har satt seg fast

Nyhet, Næringspolitikk, Helse og velferd

Publisert

Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør for NHO Service og Handel, under lanseringen av Helsenæringens verdi (2019).

Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør for NHO Service og Handel.

- Fagforbundet viser med sitt innlegg 9. juli at de har satt seg fast i en grøft, eller skyttergrav, og ikke klarer å se at det er nettopp denne type respektløse tone som gjør det nødvendig å heve både nivået på diskusjonen, og blikket, skriver Anne-Cecilie Kaltenborn i Sandefjord Blad i dag.

Innlegget er som følger
Merete Dahl fra Fagforbundet viser med sitt innlegg 9. juli i SB at hun har satt seg fast i en grøft, eller skyttergrav, og ikke klarer å se at det er nettopp hennes type respektløse tone som gjør det nødvendig å heve både nivået på diskusjonen, og blikket. Stilt overfor enorme helse- og velferdsutfordringer i Norge de neste ti-årene velger Fagforbundet å argumentere med vulgære uttrykk som «Same shit, new wrapping» og «profitører».

Arbeidsgiverorganisasjonene for både offentlige, private og ideelle institusjoner, det vil si Spekter og NHO Service og Handel, prøver heller å finne ut hvordan vi skal sikre den norske modellen som vi holder så høyt. Et sammensatt utvalg, inkludert tidligere helseminister fra Ap, Bjarne Håkon Hansen, har svart at det skal vi gjøre slik som Norge har gjort før - med en miks av aktører fra offentlig, privat og sivil sektor.

Vi har løst de store oppgavene i Norge ved en slik velferdsmiks, enten det var utbygging av olje på 60- og 70-tallet, å sikre full barnehagedekning tidlig på 2000-tallet eller å løse en rekordstor tilstrømning av flyktninger i 2015. Det ansvarlige spørsmålet er: hvordan sikre investeringer, kompetanse, volum og kvalitet på helt sentrale velferdsoppgaver fremover?

Det er betegnende at Fagforbundet i sitt innlegg faktisk latterliggjør begrepene innovasjon, utvikling og valgfrihet. Det håper jeg de er helt alene om. Hvis Fagforbundet vil delta i en debatt om alvorlige tema, må de klare det bedre enn dette.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!