NHO Service og Handel

Innhold

Norges største helseundersøkelse

Nyhet, Næringspolitikk, Helse og velferd

Publisert

omsorg

8 av 10 ønsker valgfrihet innen helse, viser Norges største måling av nordmenns holdninger i helsepolitikken, som ble lagt frem denne uken.

Dette er et helsebarometer som kartlegger befolkningens holdninger i helsepolitiske spørsmål. Undersøkelsen er utført av Kantar TNS på vegne av NHO Service og Handel og en rekke andre organisasjoner. 2.090 personer har svart på spørsmål. Undersøkelsen ble utført for fjerde gang i januar 2019. 

Viktige funn:
  • Nær halvparten (47%) av befolkningen er tvilende til at det offentlige helsevesenet vil være i stand til å dekke samfunnets fremtidige behov for helse- og omsorgstjenester uten hjelp fra private og ideelle helseaktører.
  • For 67% av befolkningen spiller det ingen rolle hvilke helseaktører som leverer de offentlige finansierte helse- og omsorgstjenestene hvis kvaliteten i tjenestene er god.
  • For 74% av befolkningen er det viktigere å få den hjelpen de trenger gjennom de offentlige finansierte helse- og omsorgstjenestene, enn hvem som leverer dem.
  • Majoriteten av velgerne er enige i at vi trenger private og ideelle aktører i helse- og omsorgstjenestene for å kunne sammenligne pris og kvalitet i de offentlige tjenestene
  •  Ved behov for hjemmehjelp er det for de aller fleste (79%) viktig å kunne velge hvem og når hjelpen skal komme.  


Se også Nettavisen: Nordmenn tviler på det offentlige helsevesenet 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!