NHO Service og Handel

Innhold

- Hvis vi skal bygge en helsenæring, så må det offentlige og private jobbe sammen

Nyhet, Helse og velferd

Publisert

Erna Solberg på scenen under NHOs årskonferanse - Neste trekk.

Statsminister Erna Solberg etterlyser mer samarbeid mellom det offentlige og private.

I sin tale på NHOs årskonferanse la Solberg vekt på blant annet den grønne omstillingen Norge står overfor, inkludering i arbeidslivet og samarbeid mellom privat og offentlig sektor.

- Det skjer mye nå. Ikke bare fra de store, fra Equinor, Statkraft og Södra. Også mellomstore bedrifter og grundere over hele landet jobber med bærekraft. Vi ser stadig nye bedrifter dukke opp innen helsenæringer, sirkulær økonomi og mange andre områder. Her vil regjeringen spille på lag med næringslivet. Vi skal lage et attraktivt hjemmemarked for helsenæringen, både for å skape arbeidsplasser og en bedre helsetjeneste, sier Solberg.

- Hvis vi skal bygge en helsenæring eller en digital næring, så må det offentlige og det private jobbe sammen. Det offentlige kan vanskelig løse alle sine oppgaver uten innovasjonskraften som vi finner hos private bedrifter. Private bedrifter trenger en offentlig sektor som etterspør innovasjon for å kunne vokse og skape konkurransedyktige og trygge jobber for fremtiden.

Hun hyller også privates bidrag for inkludering av personer som står utenfor arbeidslivet.

- Da vi startet inkluderingsdugnad i offentlig sektor, var det nettopp fra private bedrifter vi hentet inspirasjon. Bedriftene som gikk foran, gjorde det ofte fordi de ønsket å bidra til noe mer i samfunnet. DE trodde at det var mer enn bunnlinjen som var viktig for deres firma. Men de har lært oss alle at det er fullt mulig å inkludere folk som vanligvis havner nederst i søknadsbunken og fortsatt kan være produktive som bedrifter, sier hun.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!