NHO Service og Handel

Innhold

Helsesentre inn i NHO Service og Handel – vil styrke folkehelsen

Nyhet, Helse og velferd

Publisert

Wenche Aasmundsen er daglig leder ved Sense AS som er en av ni bedrifter som nå melder seg inn og danner egen gruppering i NHO Service og Handel.

70% av befolkningen er inaktive. Særlig fedme er en helseutfordring. Treningsentre kan her gjøre en stor forskjell. De danner nå en ny bransjegruppering i NHO Service og Handel i bransjen Helse og Velferd, og vil samarbeide for styrket folkehelse. Helsesentrene går fra Virke til NHO Service og Handel.

- For å bli en foretrukken samarbeidspartner for Helse Norge må treningssentrene være en seriøs og trygg helseaktør som tilfredsstiller de etiske kravene til kompetanse, produktkvalitet og forretningsdrift, sier Wenche Aasmundsen, daglig leder ved Sense AS som er en av bedriftene i grupperingen.

Mange treningssentre har dette som fokusområder. I tillegg er det flere sentre som har egen helseavdeling med terapeuter innenfor de ulike helsefagområdene. Disse sentrene er en stor ressurs for lokalsamfunnene og en samarbeidspartner for kommunene, legene, bedriftshelsetjenesten og andre helseaktører.

-Vi ønsker at folk skal føle seg trygge og ivaretatt. Det skal lønne seg å ha godt kvalifisert personell med utvidet kompetanse innen psykisk og fysisk helse. Vi trenger en sterk organisasjon som kan bistå oss med bransjeutvikling, økt kvalitet i tjenestene og derav anerkjennelse som helseaktør, sier Wenche Aasmundsen.

Viktig for arbeidslivet

-Treningssentrene ønsker å være en aktiv part i hverdagslivet til folk. Ved å trene vil de fleste få økt livskvalitet og bedre helse. Trening kan også være viktig for å ikke falle ut av arbeidslivet, sier hun.

- Vi ønsker å synliggjøre vår kompetanse og muligheter. Treningssentrene vil være en brobygger for å få folk tilbake i normal funksjon og virke. Vår grunnholdning er at trening er for alle. Trening er bærekraft i praksis, sier Wenche Aasmundsen.

9 treningssentrene har meldt seg inn i NHO Service og Handel
  • Sense AS (Kongsberg)
  • Skullerud Sport Senter (Oslo)
  • Magnat Center (Oslo)
  • Ullern Trening (Oslo)
  • Bislet bad og trening (Oslo)
  • Level AS (Tønsberg)
  • Arena Treningssenter (Stavanger)
  • Frisk 3 (Mosjøen)
  • Ditt Treningssenter AS (Moss)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt