Kreativitet som styrker mental helse

Nyhet, Helse og velferd, Psykisk helse

Publisert

Kreativ pause

Dette er et av bidragene som er kommet inn til Kreativ pause.

Vårt medlem Team Olivia står bak satsingen “Kreativ Pause” som skal stimulere til aktivitet og kreativitet, og motvirke negativ effekt på mental helse.

#205

I en tid med Covid-19 får vi alle oppleve innskrenking i vår hverdagslige kontakt med andre mennesker. For mange mennesker som har ulike utfordringer fysisk og psykisk er dette et “kjent landskap” som bare blir ytterligere forsterket.

Det er vel dokumentert at aktivitet og kreativitet gjennom å skape noe påvirker positivt vår psykiske helse gjennom vanskelige tider. Team Olivia har derfor satt i gang en nordisk satsning "for å skape seg i bedre form".

#205

Satsningen har fått navnet “Kreativ Pause” og innebærer at alle som har en tilknytning til Team Olivia, kan lage et valgfritt kreativt verk som bilder, film, strikke, male, snekre osv. Mulighetene er uendelige! Deretter laster man opp verket sitt på kreativpaus.com og sender det inn.

Alle verk som sendes inn, vil vurderes av en anerkjent jury. Team Olivia vil stille ut verkene internt, eksternt og senere i høst vil utvalgte verk presenteres i Stockholms vakreste utstillingsmiljø: Liljevalchs.

#205

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom selskapene i Norge, Danmark og Sverige og berører tusenvis av mennesker. Kunsteren Ivar Åsland representerer Norge i juryen.

En rekke ulike eksperter er også tilknyttet satsingen. Gruppen består av Jenny Hellström, terapeut med spesialtfelt barn og ungdomar, Linn Heed psykolog og  psykoterapeut, Morten Nybakk, sosionom, og Annette Homle, sykepleier. De vil alle dele sine erfaringer mtp hvordan kreativitet har gitt en kraft i vanskelige situasjoner.

#205

Prosjektet varer til 30 september og har allerede fått inn over 100 verk.
Deltakerne trekker fram økt velvære, glede, pause fra hverdagen og meningsfylt aktivitet når de beskriver arbeidet med sitt verk.

Mer om kreativ pause

Om Team Olivia

Team Olivia tilbyr helse- og omsorgstjenester i Norge, Sverige og Danmark. Vi har tjenester innenfor blant annet personlig assistanse, barnevern og helse og omsorg! Vi består at over 50 selskaper og finnes på over 200 steder i Sverige, Norge og Danmark. Vår 13 000 medarbeidere har verdens viktigste jobb som er å gi flest mulig mennesker et rikt og utviklende liv - uansett utgangspunkt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt