Skaper fremtidens boløsninger: Her skal studenter og eldre bo sammen

Nyhet, Helse og velferd

Publisert

#205

Binder generasjonene tettere sammen: Møller Eiendom bygger 312 leiligheter på den gamle tomten til ALs fabrikker i Harbitzalléen på Skøyen. 58 av leilighetene er tilpasset godt voksne. Foto: Møller Eiendom/LPO Arkitekter

Generasjon M og Møller Eiendom har inngått et nyskapende samarbeid som vil endre måten å tenke boløsninger på.

De 58 leilighetene som inngår i leilighetskomplekset Piir på Skøyen er tilpasset godt voksne. Her skal leietagerne få aktivitetstilbud som gjør at de kan bli boende der hele livet. Beboerne får blant annet tilgang til eget svømmebasseng, butikk, apotek kafé og restaurant.

Men tre av leilighetene skiller seg ut. De er forbeholdt studenter som skal bo og jobbe på Piir. Studentene bidrar til ukentlige sosiale aktiviteter som kajakkpadling, grilling på takterrassen og den hverdagslige praten over kaffekoppen med de godt voksne. Studentene vil jobbe 30 timer hver i måneden og få utbetalt lønn tilsvarende leiekostnadene.

#205

Fellesrom: 58 av leilighetene er utleieenheter, som er skreddersydd for eldre. Her blir det blant annet lagt til rette for fellesrom med svømmebasseng. Skisse:  Møller Eiendom

- Må tenke smartere

- I møtet mellom to viktige samfunnstrender ­– urbanismen på den ene siden, og de demografiske endringer på den andre siden – vil Møller Eiendom være innovative og være en del av løsningen for å dekke behovet for fremtidens boform. Med eldrebølgen kommer ressurssterke mennesker som søker trygghet for å beholde sin verdighet og muligheten for å ta egne valg i alderdommen, sier Mette A. Bjerke ved Møller Eiendom.

Studentene som skal bo og jobbe på Piir, blir rekruttert gjennom Generasjon M, som er medlem i NHO Service og Handel. Generasjon M hjelper ungdommer inn i arbeidslivet, samtidig som de bidrar til å redusere ensomhet og inaktivitet blant eldre. Ungdommene som jobber for Generasjon M gjennomfører aktiviteter for eldre, individuelt eller i grupper.

- Binder generasjonene tettere sammen

- I årene fremover må vi tenke enda smartere rundt hvordan vi bor og lever livene våre. Alt fra å ta bedre valg for klimaet, til forebygging av utenforskap og ensomhet, som mennesker i alle generasjoner kan kjenne på. Nybygget Piir på Skøyen går foran og viser hvordan vi kan løse disse samfunnsutfordringene. Derfor er det helt naturlig for Generasjon M å gå inn i et slikt samarbeid som binder generasjonene tettere sammen, sier Thorbjørn Thyrum, administrasjon- og kommunikasjonsansvarlig i Generasjon M.

- Vi har gjort eksperimenter og undersøkelser blant studenter og den voksne målgruppen. Svarene vi fikk pekte i retning av at dette var en boform som var spennende og meningsfull for begge grupper. Generasjon M er en spennende sosial entreprenør som det var naturlig å samarbeide med. Etter målrettet arbeid om at dette skulle vi få til, kan vi nå se frem til å legge til rette for gode generasjonsmøter som bidrar til å skape meningsfulle liv, sier Bjerke i Møller Eiendom.

#205

Jobb: Studenter skal bo og jobbe på Piir. Skisse: Møller Eiendom

Mange søkere

5. februar lyste Generasjon M ut stillingsannonse for studentene som skal bo og arbeide på Piir. De har allerede mottatt mange søknader.

- Det vi ser er at det er et bredt spekter av forskjellige mennesker som har søkt. Det er veldig positivt. Tidsfristen er ennå ikke utgått, så hvis det er noen studenter som tenker at dette hadde vært noe for dem, er det fortsatt mulig å søke, sier Thyrum.

Les mer om Piir-prosjektet her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt