NHO Service og Handel

Innhold

Viktig nettverk for rehabilitering

Nyhet, Helse og velferd, Rehabilitering

Publisert

Rehabiliteringsmøte

Direktør Vibeke Johnsen i PTØ Norge innledet samlingen. Her sammen med fagsjef Torbjørn Furulund i Helse og Velferd (NHO) og administrerende direktør Lillianna Lindeman Engzelius i Godthaab Helse og Rehabilitering (Foto: Anita Hanken).

Rehabiliteringsbedrifter i NHO Service og Handel har et aktivt nettverk. Denne uken var de samlet på besøk hos PTØ Norges nyåpnede hovedsenter på Gardermoen.

Direktør Vibeke Johnsen i PTØ Norge innledet møtet med en presentasjon av senteret.

– Vi er en del av spesialisthelsetjenesten, og et supplement til det kommunale tilbudet, sa hun.

Drives etter Petö-metoden

PTØ Gardermoen har et habiliteringstilbud for barn og unge med cerebral parese og andre nevrologiske sykdommer. Kursene drives etter den ungarske Petö-metoden, og gir en helhetlig tilnærming til det enkelte barnets behov. Motorikk og bevegelse er utgangspunkt for treningen. Metoden er også opptatt av hvordan barna bearbeider kunnskap og erfaring.

– Gruppedynamikken og det sosiale er en viktig del av treningen. Språk, kommunikasjon og rytme står sentralt, fortalte Vibeke Johnsen.

Offisiell åpning

PTØ Gardermoen åpnet dørene 5. februar i år, og har allerede tatt imot brukere på intensive treningsopphold. Lørdag 21. april har PTØ Gardermoen offisiell åpning av de nye lokalene i Gardermoen Campus, vegg-i-vegg med LHL sykehuset Gardermoen.

– Vi gleder oss til åpningen, og ønsker velkommen til alle som ønsker å være med og feire dagen med oss, sier Vibeke Johnsen.

– En viktig møteplass

Totalt ti rehabiliterings- og helseinstitusjoner deltok under møtet på Gardermoen. Det ble diskutert felles problemstillinger og utfordringer.

Fagsjef Torbjørn Furulund i Helse og Velferd, NHO Service og Handel, forteller at rehabiliteringsnettverket er en viktig møteplass for medlemmene.

– Det gir et miljø for erfaringsutveksling. Samtidig er det viktig for meg å få faglig input på hva medlemmene våre er opptatt av. Når NHO Service og Handel uttaler seg i offentlige høringsuttalelser, mener vi det medlemmene våre mener. Arbeidet vi gjør er forankret i kontakten med medlemmene. Slik fungerer vi som en kanal for påvirkning, sier han.

Nettverket hadde også besøk av en advokat som orienterte om årets lønnsoppgjør og 453-avtalen. Arbeidsrett, personvernregler, brukermedvirkning og fritt behandlingsvalg sto også på agendaen. Fagsjef Torbjørn Furulund holdt et innlegg om bransjearbeid med utgangspunkt i Handlingsplanen.

#205

Felles problemstillinger og utfordringer ble tatt opp til diskusjon under møtet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!