NHO Service og Handel

Innhold

- Kan jeg få jobbe her i sommer?

Fra venstre: Anne-Cecilie Kaltenborn (adm. dir. i NHO Service og Handel), Olaug Bollestad (1. nestleder i Kristelig Folkeparti (Krf) og leder av Stortingets helse- og omsorgskomité), daglig leder Silje Haugo på Paulus Sykehjem. (Foto: Baard Fiksdal)

-Det som imponerer mest er evnen til å møte og se hele mennesket, samt gi et løft for det sosiale og det estetiske, sa Olaug Bollestad da hun i dag, onsdag besøkte vårt medlem Paulus sykehjem som Attendo drifter i Oslo. Etter møtet ba nestlederen i Krf om å få sommerjobb på Paulus.

Olaug Bollestad er nestleder i Kristelig Folkeparti (Krf) og leder av Stortingets helse- og omsorgskomité. Hun hadde bedt om å få en gjennomgang av hva Paulus sykehjem er gode på. Det er først og fremst historien om å rive vegger til samfunnet rundt. Her er for eksempel tre kor som låner lokalene til å øve. Her barnehager som kommer på besøk. Det samme gjør barselgrupper. Det er kunst og fotoprosjekter. Det er ølbrygging i kjelleren og egen St. Pauli Biergarten som er åpen for alle om sommeren. Her er et sterkt samarbeid med Oslo museum og nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg. Her er parselldyrking av grønnsaker, sansehage og mye mer. Sykehjemmet slipper til sosiale entreprenører og gjør det de kan for å gi løft.

-  Viktig er vår trainee-program for nyutdannede sykepleiere som styrker rekruteringen. Dette gjør vi for øke statusen knyttet til å jobbe på sykehjem, sier Geir Hansen, kommunikasjonsansvarlig i Attendo. Mer om Attendo

Skype på TV

Listen over innovasjon er lang. Et ferskt eksempel er en ny teknologi som ble demonstrert på Paulus sykehjem i dag. Attendo samarbeider med Velferdsfabrikken om ta i bruk nye teknologiske løsninger. I dag rigget de til en smartTV på sykehjemmet. Dette gjør at man på en enkel måte kan la pårørende skype med sine nærmeste.  Alfhild Skogsfjord i Velferdsfabrikken forklarer:

- Vi har laget en enknappsløsning. Brukeren har bare en knapp og trykke på også kan hun snakke med barn og kanskje barnebarn på vanlig TV. De pårørende laster ned en app på sin mobil og bruker denne. Sosial kontakt er sammen med kosthold og trening det viktigste for livskvalitet for brukerne. Vi håper teknologien kan være nyttig på sykehjem, men også bidra til at folk kan bli boende lengere hjemme. Utstyret er forholdsvis rimelig å kjøpe for alle, forteller Alfhild Skogsfjord.

Endrer idéen om hva et sykehjem er

- Paulus sykehjem er drevet av mennesker med stort engasjement for å utvikle hva et sykehjem kan være. Med over 90 beboere er det fortsatt lite som minner om en institusjon, slik man tenkte tidligere. Å komme inn i Paulus sykehjem på Grünerløkka er å komme inn et varmt sted med lokalhistorie og personlig preg, sier Anne-Cecilie Kaltenborn adm. dir i NHO Service og Handel.

Hun opplevde møtet med KrFs nestleder som meget positivt. 

-KrF har et engasjement for, og identitet knyttet til, helse- og omsorgstjenester. De er opptatt av at det skal være en sivilsektor i Norge også i fremtiden som kan levere gode kvalitative tjenester. NHO Service og Handel har både private ideelle og andre private medlemmer innen denne bransjen. Svært mange av de som har etablert private velferdsselskap har bakgrunn fra privat ideell sektor, og ønsker denne sektoren bare vel. Vi må arbeide sammen for å finne ut hvordan vi skal ivareta kvalitet som det viktigste kriterium for å få lov å levere helse- og velferdstjenester i Norge, samtidig som vi ivaretar velferdsmixen som vi tror tjener pasienter, beboere og brukere av slike tjenester i det lange løp, sier Kaltenborn.

Sommerjobb

Olaug Bollestad er utdannet sykepleier og sterkt engasjert. I det vi skal gå fra møtet spør hun daglig leder Silje Haugo om hun kan få jobbe her noen dager i sommer for å sette seg inn i hverdagen på sykehjemmet.

 - Klart du kan, svarte Silje Haugo.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt