NHO Service og Handel

Innhold

Kåret til årets medarbeider i Oslo

Barakiwi

El Barakawi mottar prisen fra eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Foto: Oslo kommune)

Maha El Barakawi fra vår medlemsbedrift Grefsenhjemmet er kåret til årets medarbeider i eldreomsorgen i 2019 av Oslo kommune.

Prisen ble delt ut av eldrebyråd Tone Tellevik Dahl i Oslo rådhus fredag 27. september.

Seniorprisene er en del av Oslo kommunes Senior i Sentrum-uke. Prisene består av kategoriene «Fagpris for aldersvennlig tiltak» og «Årets medarbeider.» 

– Byrådet vil at eldre skal være «sjef i eget liv» og leve livene sine slik de er vant til, selv når helsen gjør at man trenger litt ekstra hjelp i hverdagen. Da trenger vi dyktige medarbeidere som bidrar til å både fylle og mestre hverdagen, sa eldrebyråd Tone Tellevik Dahl.

Maha El Barakawi har jobber på Grefsenhjemmet i to år. Hun har økonomiutdannelse fra hjemlandet Jordan, og har jobbet som helsefagarbeider i Norge siden 2008.

I begrunnelsen for tildelingen av prisen til Maha El Barakawi heter det blant annet at «hun daglig bruker sitt store spenn av fantasi, erfaring, faglighet og kreativitet. Hun kartlegger grundig de eldres ønsker og behov; hva de selv klarer og hvordan dette kan utvikles og holdes ved like gjennom ulike aktiviteter som aktivitet og trening».

Videre sier juryen at «hun er en kollega som hjelper alle, bidrar til å skape et godt arbeidsmiljø og arbeider systematisk for forbedring og utvikling av både egen og andres kompetanse. El Barakawi forstår at det handler om de små øyeblikkene og gode, små stunder som må gjentas. Hun er en erfaren helsefagarbeider som ønsker å utgjøre en forskjell, og hun jobber systematisk med hodet og hjertet for å se nye løsninger og finne nøkkelen til personsentrert omsorg.»

Bruker kjærlighet

Det var en tydelig rørt El Barakawi som mottok prisen i bystyresalen fredag.

– Dette betyr veldig mye for meg. Jeg er overrasket, og hadde aldri trodd jeg skulle stå her og få en pris for jobben jeg gjør, sier vinneren, med diplom, blomster og et spesialdesignet bilde tatt av fotografen Johan Brun (født 1922), i hendene.

– Jeg jobber så mye med kjærlighet, sier El Barakawi til avisen Nordre Aker.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!