NHO Service og Handel

Innhold

Renholdsbedrifter får nye HMS-kort

Nyhet, Renhold og Eiendomsservice

Publisert

De obligatoriske HMS-kortene for renholdsbedrifter har fått nytt utseende. Bestillingsløsningen er endret.

Det er ingen endringer i kravene til HMS-kort. Eksisterende HMS-kort er gyldige frem til utløpsdato. QR-koden på baksiden av de nye kortene kan brukes til å sjekke status for HMS-kortet.

Krav om obligatoriske HMS-kort er et viktig bidrag for å redusere useriøs virksomhet i renholdsbransjen. Ordningen kom på plass etter et initiativ fra NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmannsforbund.

Ny bestillingsløsning

I løpet av januar kommer ny nettside for å bestille HMS-kort hos Arbeidstilsynet. Nettsiden er tilrettelagt for at du enkelt kan laste opp bilde, signatur og legitimasjonskopi fra mobiltelefon. BestillerID, passord og alle opplysninger om HMS-kort i din virksomhet og tidligere ordrer er som før.

Vi håper det blir enklere å få bestilt nye HMS-kort, få merket kort som tapt eller sperret og byttet passord på de nye nettsidene. Du kan også sjekke status for et HMS-kort på nettsiden.

Merk at kortprodusent har skiftet navn fra Oberthur Technologies Norway AS til Idemia Norway AS.

Også Bygg og anlegg har tilsvarende krav til HMS-kort.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!