Robotisert renhold gir miljøgevinst på Gardermoen

Intellibot tusler rundt og jobber på egen hånd.

Oslo Lufthavn, gjennom ISS, er den første flyplassen i Norden som bruker den nye vaskeroboten, Intellibot.

ISS er medlem av NHO Service.
Vaskeroboten IntelliBot rengjør inntil tusen kvadratmeter i timen og reduserer forbruk av vann med opptil 100.000 liter i året. Den innovative maskinen er levert av Lilleborg. Den gir store kostnadsbesparelser og redusert sykefravær, melder ISS i en pressemelding.

- Mange vil nok frykte at robotene vil erstatte nåværende ansatte, men automatisering vil først og fremst løse mange problemer, mener Morten Gilberg, teknisk leder for maskiner i Lilleborg.

– Ny teknologi, brukt riktig, kan redusere sykefravær ved å redusere tunge løft og frigjøre tid til andre oppgaver. De rutinejobbene som slike roboter utfører, er ofte for tunge og ensidige for mennesker. Det kan være at flatene som skal rengjøres er store, og at det er lite effektivt at dette utføres manuelt, sier Gilberg til Lilleborgs nettsted.
 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!