7 av 10 ønsker å kjøpe renhold lovlig

Publisert

#205

Å finne renholdsbedrifter på nettet er blitt enklere. Leder av NHO Service og Handel Anne-Cecilie Kaltenborn mener teknologiutviklingen bidra til at mer blir hvitt.

70 prosent ville handle renhold hvitt og bruke godkjent bedrift, om de fikk igjen på skatten, viser en undersøkelse InFact har gjort for vår medlemsbedrift Freska. - Digitalisering gir drahjelp, mener NHO Service og Handel.

Slik går du frem

NHO Service og Handel og NAF/LO samarbeider om å bekjempe svart arbeid. Vi vil at det skal være lettere for deg å kjøpe renhold med god samvittighet i private hjem.

Mer her

E24 skriver at 11,5 prosent av norske husstander kjøper renhold til hjemmet, og disse kjøper i snitt 4,33 timer per måned. Prisen per time er 360 kroner, eksklusive merverdiavgift. Det gir en markedsstørrelse på 274.000 husholdninger og 5,1 milliarder kroner.

– Vi tror egentlig markedet er større, sier leder av NHO Service og Handel Anne-Cecilie Kaltenborn til E24, og legger til at det meste av markedet er svart.

– I dag er det langt mer bevissthet rundt hvor mye makt innkjøper eller forbruker har. Jeg er overbevist om at flere vil kjøpe hvitt når det er lettere tilgjengelig, sier Kaltenborn og legger til at NHO har kommet med en egen tiltakspakke mot arbeidslivskriminalitet. Hun understreker at teknologiutviklingen, vil gjøre det lettere for skattemyndigheterne å ha kontroll.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!