Bedre helse for renholdere og frisører

Nyhet, Renhold, HMS, Frisør og velvære

Publisert

#205

Hansker sikrer bedre helse

Renholdere og frisører har siden 2015 fått hjelp til å redusere sykefravær og helseplager gjennom prosjektet "Sunne hender" i regi av NHO Service og Handel.

Sunne Hender var tema på et seminar under Hår & Skjønnhet 2018 som ble arrangert 17. mars i Oslo Spektrum av NFVB i NHO Service og Handel. Arbeidstilsynet er viktig samarbeidspartner.

Bakgrunnen for satsingen er en Stami-rapport som viser at eksem og skader på hender er en viktig fraværsgrunn. Tre prosent av alle yrkesaktive opplever å ha arbeidsrelaterte hudplager. Dette tilsvarer rundt 70.000 personer. I yrkesgruppen servicepersonell (hotell, restaurant og frisører) oppgir hele 79 prosent av de med hudplager at problemene helt eller delvis skyldtes jobben. En person som har fått alvorlige hudplager vil som regel måtte skifte yrke.

NHO Service og Handel har sammen med medlemsbedrifter satset på økt kunnskap og forsøkt å endre holdninger. Viktig tiltak er å promotere riktig bruk av hansker for å sikre sunne hender og fortsatt yrkesaktivitet i det yrket som er valgt. Målgrupper er arbeidsgivere, arbeidstakere, utdanningspersonell og leverandører i frisør- og renholdsbransjene.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!