Innfører godkjenning av renhold i private hjem

Publisert

Anniken Hauglie

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie foreslår lovendringer om kjøp av renhold. (Foto: ASD).

Fra i sommer må alle som kjøper renhold hjemme sjekke renholdsregisteret i Arbeidstilsynet, melder NRK. Det skal redusere svart økonomi og gi økt seriøsitet i arbeidslivet. NHO Service og Handel har sammen med Norsk Arbeidsmandsforbund vært en pådriver for dette.

Anne-Cecilie Kaltenborn.

– Arbeidere utnyttes på det groveste av kyniske kriminelle. Det kan vi ikke tillate, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie til NRK. Nye regler vil bety at de som vil kjøpe renhold privat, må sjekke om renholder er godkjent. Arbeidsministeren håper det hindrer svart arbeid og kynisk utnyttelse av folk.

Målet er å få de nye reglene klare til 1. juli.

Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel sier til NRK at det må en holdningsendring til for å bli kvitt et milliardmarked for svart renhold i private hjem.

NHO Service og Handel har sammen med Norsk Arbeidsmannsforbund i LO vært en pådriver for utvikling av renholdsregisteret. Registeret har frem til nå vært rettet mot renhold i næringslivet og offentlig sektor, men skal altså nå utvides.

Se mer om saken i NRK
Sjekk renholdsregisteret her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!