NHO Service og Handel

Innhold

- Diskusjonene om profitt er demotiverende

Nyhet, Næringspolitikk, Sikkerhetsbransjen

Publisert

#205

Konsernsjef i Nokas, Heine Wang (Foto: Heine Wang).

- Jeg synes diskusjonene om profitt innenfor tjenestesektoren er demotiverende og lite konsekvent, sa Heine Wang på en konferanse i regi av NHO Service i dag.

Konferansen "Hvem skal få lov å bygge landet?", i dag satte fokus på urettferdighet i markedet: noen steder får private bedrifter ikke lov å konkurrere om tjenester de er gode på. Andre ganger er det ikke konkurranse på like vilkår, fordi stat, kommune eller statlige bedrifter slipper visse utgifter som de private er nødt til å betale for. Mer om konferansen.

- Du skal ikke tjene penger på barn eller bestemor som norsk tjenesteentreprenør, men en barnehage kan godt kjøpe IT løsninger fra Microsoft. Hva slags signaler sender dette til den mest arbeidsintensive delen av norsk næringsliv, sa Wang, konsernsjef i Nokas.

Han understreket at arbeid til alle er avhengig av en stor voksende privat tjenestesektor.

-Skal vi løse fremtidens utfordringer må vi også ha en betydelig effektivisering og innovasjon av tjenesteproduksjonen i offentlig sektor, sa Wang. Han har 30 års erfaring fra bransjen.

Trenden er positiv
- Utviklingen innenfor både næringslivet og det offentlige har gått mot å se en klar fordel med å bruke en ekstern leverandør i et marked. Det samme har vi sett innenfor bankene på kontanthåndtering. Både Loomis og Nokas gjør dette vesentlig billigere enn bankene selv og vi har investert betydelige midler i innovasjon.

-Ved å ha tjenesten i eget hus blir det lite fokus på å endre løsningen. Innenfor sikkerhetsindustrien skjer det en enorm teknisk utvikling i et stadig raskere tempo. Små kunder med egen virksomhet har ingen mulighet til å følge denne utviklingen. Næringslivet har sett dette og ser at «in-house» medfører vesentlig dyrere og dårligere løsninger over tid. Vi ser det samme innenfor IT drift, eiendomsdrift m.m.   

Vi overtok f.eks. også industrivernet på Herøya fra Yara og andre. I løpet av ett år klarte vi både å redusere kostnadene og utvikle leveransen gjennom ny teknologi, sluttet Wang.
Heine Wangs innlegg (pdf)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!