Bare fire av ti tør gi førstehjelp

Publisert

#205

Når sekundene er livsviktige (Foto: Colourbox.no).

Bare fire av ti tør gi førstehjelp, skriver Adresseavisen. Tall fra NHO Service og Respons Analyse/Røde Kors viser hvor viktig innsatsen fra vektere er.

Etter tre år på Trondheim Torg har vekteren sett hva som skjer når hjertet stanser og førstehjelp kan redde liv. - Folk er usikre på hva de skal gjøre, sier en 25 år gamle Nokas-ansatte til avisen.

Ferske tall viser at kun fire av ti tør gi førstehjelp i de mest vanligste kritiske situasjonene hvor førstehjelp kan redde liv. Over halvparten (56%) av de som har tatt førstehjelpskurs har ikke hatt kurs på tre år eller mer, det er alt for dårlig. Det er Respons Analyse som har gjort undersøkelser på vegne av Røde Kors.

Norske vektere reddet i fjor 285 liv på landsbasis. Objektlederen til Nokas på Trondheim Torg var med å redde to av dem.
- Vi hadde to hendelser i fjor der vi etterpå fikk bekreftet at det stod om liv, forteller objektlederen. Ifølge statistikk for sikkerhetsbransjen ga vekterne førstehjelp 2 120 ganger i fjor, viser tall fra NHO Service

Livreddende innsats i kjøpesenter og andre offentlige steder er en stor oppgave for vekterne, som ofte er de første på stedet når en hendelse oppstår. Objektlederen på Trondheim Torg har utført førstehjelp og sett hvordan folk rundt reagerer når folk blir syke.

Mer om saken (Adresseavisen)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!