Glad for ny Bergen lufthavn

Nyhet, Sikkerhetsbransjen

Publisert

#205

Bergen lufthavn, Flesland ble bygget for 2,8 millioner passasjerer for 20 år siden. I 2013 var kapasiteten 6 millioner reisende. Nå er ny terminal åpnet og kapasiteten doblet. Reisende og de som jobber på flyplassen gleder seg.

Securitas Transport Aviation Security utfører sikkerhetskontroll på Flesland, som blant annet omfatter kontroll av passasjerer og deres håndbagasje, innsjekket bagasje, adgangskontroll og diverse vakthold.

- Den største endringen for oss er i sikkerhetskontrollen og bagasjehallen, er  at utvidelsen gir mye bedre plass og romfølelse, mye lys og luft. Alt av utstyr er nytt og mer effektivt enn det var før. Det skal være lettere å utføre jobben og lettere å være passasjer, sier avdelingssjef Ingrid Mellesmo Heistein i Securitas Transport Aviation Security.

- Den nye terminalen har gjort arbeidsplassen lys og trivelig. Arbeidsdagen er blitt kjekkere, sier tillitsvalgt Svetlana Aspevik.

Spennende å være med på

- Bergensere går som vanlig høyt ut, så dette er veldig spennende for oss å være med på. I mange år har det vært lange køer og trange kår på Flesland, men nå ligger alt til rette for en bedre reise og hverdag for både kunder og ansatte. Vi gleder oss til å se utviklingen herfra, sier Ingrid Mellesmo Heistein, avdelingssjef STAS Bergen lufthavn.

Det nye terminalbygget er like ved den eksisterende terminalen. Etter åpningen vil all inngang og utgang til Bergen Lufthavn foregå via den nye terminalen.

Den gamle terminalbygningen vil fortsatt være i drift. Den vil være en del av flyplassen som en tilknyttet bygning. Inngangen til den gamle terminalen vil stenges, du vil da bare kunne bruke den nye inngangen på det nye terminalbygget.

-Jeg vil gjerne gi en stor takk til alle ansatte som har stått på og bidratt til en vellykket åpning. Jeg er veldig stolt av alle sammen. Kunden er også meget fornøyd med jobben vi har gjort og hva vi har fått til, sier Mellesmo Heistein. 

Helhetlige og fleksible løsninger

Passasjerer vil oppleve en solid kapasitetsøkning på flere viktige områder, som innsjekk, bagasjehåndtering og sikkerhetskontroll. Flyplassen går fra 22 000 til hele 85 000 kvadratmeter. Det gir også plass til et bredere utvalg av restauranter og butikker.

Den nye terminalen har blitt bygget for inntil 10 millioner passasjerer, og vil enkelt kunne utvides etter behov. Terminalen er romslig og oversiktlig, og enkelt å orientere seg i. Her er tilbringertjenestene fordelt på to nivåer, ett for avreisende passasjerer og ett for ankommende. Bybanen har egen stasjon i underetasjen.

I avgangshallen er de viktigste funksjonene plassert slik at passasjerer beveger seg rett frem mot gate, etterhvert som en sjekker inn, leverer bagasje og går igjennom sikkerhetskontrollen. I sikkerhetskontrollen er det plass til 12 sluser. Inne i den nye piren er det 6 gater til innlandsfly. Skal du fly utenlands, ledes du inn i eksisterende terminal, som vil være oppgradert og tilpasset sin nye rolle.

Les mer om det nye Flesland her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!