Avtale gir læreplassgaranti for elever

Publisert

#205

Foto: Securitas Sverige AB.

Denne uken signerte vår medlemsbedrift, Securitas AS, samarbeidsavtale med Akershus fylkeskommune. Avtalen skal gi læreplassgaranti til elever som er kvalifisert til å få en læreplass.

- Elever på VG2 service og samferdsel som tilfredsstiller både kravene for læreplass og Securitas sine krav til ansettelse får læreplass i Securitas, sier fagopplæringsleder Tom Andersen i Securitas

Avtalen har som formål å forplikte partene til å samarbeide om å:

  • Styrke samarbeidet mellom skole og arbeidsliv.
  • Lette overgangen fra skole til læreplass for elevene i utdanningsprogrammet Service og samferdsel ved de deltakende skolene.
  • Øke rekrutteringen til flere lærefag innen utdanningsprogrammet.
  • Øke søkningen til Service og samferdsel i Akershus fylkeskommune

Securitas har også signert avtale med Oslo fylkeskommune, Lier videregående skole og er i god gang med å få på plass avtaler med flere fylkeskommuner.

I Securitas har satsningen på lærlinger vært stor over flere år. I 2018 er det 124 elever som har læreplassen sin hos Securitas. 

- Vi er opptatt av å videreutvikle vekterfaget og bransjen, og det å satse på lærlinger er viktig for fremtiden. De aller fleste tar utdanningen i sikkerhetsfaget, men vi har også lærlinger innen kontorfag. Gledelig er det også at vi i år har to lærlinger i dataelektronikerfaget, avslutter Andersen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!