NHO Service og Handel

Innhold

Blir vektere gjennom Ringer i vannet

#205

- Dette er midt i blinken for oss, sier daglig leder Jon Jacobsen i S.O.S Security i Larvik.

Kandidatene kommer via Ringer i vannet, går på kurs og blir vektere. Alle, som består eksamen, er sikret jobb hos S.O.S Security i Larvik.

- Dette er midt i blinken for oss, sier daglig leder Jon Jacobsen og salgs- og markedsansvarlig Siv Hjertø. De er godt i gang med å utdanne nye vektere, har kjørt et kurs som ble avsluttet før påske, og startet opp et nytt kurs 9. april.

Bedriften har Ringer i Vannet avtale med Grep fra Grenland i Telemark, iFokus fra Larvik og Fønix som er lokalisert flere steder i Vestfold.

Gjennom Ringer i Vannet har 5 jobbsøkere fra Fønix i Vestfold gjennomført kurs, og 10 nye jobbsøkere kommer fra Fønix og Grep Grenland på et kurs som startet 9. april.

Kandidatene fra Arbeid- og inkluderingsbedriftene er valgt ut gjennom kartlegging av interesser og ferdigheter, før det blir gjort et omfattende intervju av SOS Security, for å sikre at den riktige kandidaten blir gitt muligheten til utdanning.

Godt samarbeid med NAV

Det er også et svært godt samarbeid med NAV, som i siste instans gir klarsignal for finansiering, for de som deltar på tiltak.  Alle, som består eksamen på disse vekterkursene, er sikret jobb i S.O.S Security.  Bransjen har behov for medarbeidere som kan jobbe i deltidsstillinger, og da er det ideelt å gi mennesker med en eller annen form for funksjonsnedsettelse eller arbeidshindring muligheten.  Forskning viser også at dette er stabil arbeidskraft.

Kjenner kandidatene godt

Arbeid- og inkluderingsbedriftene finnes stort sett over hele landet og de jobber på oppdrag fra Nav som betaler dem for å få personer med redusert arbeidsevne ut i det ordinære arbeidslivet. Fordelen med disse arbeids - og inkluderingsbedriftene er at de har et spesielt kvalifisert personale som blir godt kjent med kandidatene gjennom veiledningssamtaler og karriereveiledning. 
Det å ha redusert arbeidsevne betyr ikke at du ikke kan få god arbeidsevne igjen, eller at du finner en ny jobb hvor du fungerer utmerket. Essensen er at de kandidater som presenteres for arbeidsgivere kan arbeid- og inkluderingsbedriften gå god for. 

8 av 10 er fornøyde

NTNU Samfunnsforskning har evaluert Ringer i Vannet og finner at av de NHO-bedriftene som bruker Ringer i Vannet som rekrutteringsmetodikk er de fleste godt fornøyd. 77% sier at kandidatene matchet godt bedriftens behov.  Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!