Hva kan sikkerhetsbransjen og politiet lære av London-samarbeidet?

Publisert

#205

DELER ERFARINGER: Fagsjef for Sikkerhet og Beredskap i NHO Service og Handel, Politidirektoratet, Kripos og politiet på besøk i London. Til venstre ser man vektere med bombehunder i samhandling med politiet. Foto: Runar Karlsen.

Det er hva som står på agendaen når fagsjef for Sikkerhet og Beredskap i NHO Service og Handel, Runar Karlsen, og representanter fra politiet i Norge er på reise i den engelske hovedstaden.

Denne uken er NHO Service og Handel, ved Runar Karlsen, fagsjef for Sikkerhet og Beredskap, i London for å lære om samhandlingen mellom londonpolitiet og sikkerhetsbransjen. Med på reisen er også Politidirektoratet, Kripos og politiet.

- Samarbeider meget godt

Målet med reisen er å se om det er noen erfaringer politiet og sikkerhetsbransjen har gjort seg i London, som representantene fra Norge kan ta med hjem.

- Vi vil se hvordan politiet og vektere samhandler og støtter hverandre uten å krysse grenser for roller – både på ledelse- og operativt nivå i London, sier Runar Karlsen.

Torsdag fikk de sett samarbeidet i praksis, hvor de blant annet fikk se hvordan politiet og vekterne trener og jobber sammen på Westfield.

- Dialog, samtrening og forventningsavklaringer er viktige områder vi fokuserer på under besøket. Vi ser at de samarbeider meget godt, så får vi se om det er noe vi kan bringe med oss hjem til Norge, sier Karlsen.

Norge har kommet langt

Sikkerhetsbransjen og politiet i Norge er allerede langt fremme når det kommer til tett og godt samarbeid. NHO Service og Handel og Oslo politidistrikt utviklet i 2015 et pilotprosjekt om samhandling. Dette var svært vellykket, og i januar 2018 undertegnet Politidirektoratet og NHO en nasjonal samarbeidsavtale. Norge var først ute i Europa med å formalisere et slikt samarbeid.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!