NHO Service og Handel

Innhold

Venter fortsatt på nye opplæringskrav for ordensvakter

sikkerhetsvakt

Foto:ColourBox.com

— Utrolig at det er mulig å trenere et stortingsvedtak i så mange år, sier NAF til FriFagbevegelse.

Mikkelsen er sekretær i NAF

- Jeg synes det er uhørt at vi ikke hører noe fra justisdepartementet, sier forbundssekretær i Arbeidsmandsforbundet, Terje Mikkelsen. (Foto: Sissel M. Rasmusssen)

Snart to år er gått siden justisministeren stanset nye opplæringsregler for ordensvakter. – Jeg synes det er uhørt at vi ikke hører noe fra justisdepartementet, sier forbundssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), Terje Mikkelsen.

Sommeren 2017 la Politidirektoratet fram anbefaling til en ny læreplan for sikkerhetsbransjen. Utdanningskravet til vektere ble skjerpet, samtidig som det også ble anbefalt å innføre krav til ordensvakter i egen regi om et kurs på 120 timer.

Ordensvakter i egen regi vil si vakter som er ansatt direkte hos for eksempel en pub, og som ikke er innleid vektere fra vaktselskap.

Hittil hadde det vært opp til hvert enkelt politidistrikt å stille krav til ordensvakthold i egen regi på arrangementer, og hva slags opplæring ordensvaktene skulle ha. Nå skulle det bli likelydende krav til kursing av ordensvakter over hele landet. De nye reglene skulle gjelde fra 1. januar 2018.

Mer om saken

Se også: Stor frustrasjon i vaktbransjen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!