Hjelp til avtale for midlertidig endring av faste kostnader (husleie, fellesutgifter)

Kluges logo

NHO Service og Handel har fått utformet forslag til en avtale mellom huseier og leietaker som kan bidra til å løse den økonomiske krisen som følger av koronoa-epidemien.

Det er nå mange bedrifter som sliter økonomisk. De har få eller ingen inntekter, mens faste kostnader truer virksomhetenes eksistens. Det vil også kunne ta lang tid før man oppnår en rimelig normal markedssituasjon, som mange leieavtaler forutsetter.

- Enkelte eiendoms- og gårdeiere og forvaltere har gått foran og tatt initiativ for lempninger av situasjonen. Det er helt avgjørende at flere følger etter, og forstår alvoret slik at vi får til en dugnad, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, leder av NHO Service og Handel.

- Vår avtalemal er et verktøy og en kriseløsning, mens vi jobber med å få mer langsiktige støtteordninger for bedriftene, sier Kaltenborn.

- Vi vil parallelt med at slike avtaler blir tatt i bruk jobbe hardt politisk for at utsatt bransjer skal bli tilgodesett. Særlig handel og frisører er hardt rammet og trenger drahjelp, sier Kaltenborn.

Avtalemal og veilder

Kluge Advokatfirma har på vegne av NHO Service og Handel, laget avtalemal som et tilbud til medlemsbedrifter i en vanskelige økonomisk situasjon under korona-pandemien.

Malen for tilleggsavtale er et tilbud til medlemsbedrifter og krever innlogging. Før du ser på avtalen, les gjennom veilederen først. Vi håper at dette bidrar til at man finner de rette løsningene sammen.

For å logge deg inn trenger du brukernavn og passord. Dersom du har vært innlogget Arbinn vil dette som regel være lagret på din maskin. Dersom du ikke kommer inn, ta kontakt med medlemssenteret

Du finner avtale-malen og veiledningen her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt