NHO Service og Handel

Innhold

Slik blir du svindlet

Nyhet, Sikkerhetsbransjen

Publisert

Christina Rooth er Oslo politidistrikts nye næringslivskontakt

Christina Rooth er Oslo politidistrikts nye næringslivskontakt

En kunde mottar en faktura. Denne inneholder et nytt kontonummer, som ikke tilhører leverandøren. Fakturaen blir betalt og bedrageriet er gjennomført.

Varslingslisten

Har du prøvd Varslingslisten.no

Den uriktige fakturaen blir oversendt etter lengere tids sosial manipulering, ved for eksempel at det har vært epostkontakt over noe tid slik at tillitsforholdet er styrket og man er overbevist om at kommunikasjonen er ekte. Men det er den ikke!

Gjerningspersonene utgir seg for å være en leverandør eller lignende. Fakturagrunnlaget kan være helt riktig, men kontonummeret er knyttet til gjerningsmennene og ikke til leverandøren.

Slik kan du forebygge

- Sjekk alltid med leverandører som har byttet et kontonummer om dette virkelig stemmer via andre kanaler enn epost. Ta helst en telefon til et kjent kontaktpunkt eller den du vet er rette vedkommende. Dette er en enkel måte å unngå å bli utsatt for bedrageri, sier næringslivskontakten i Oslo politidistrikt, Christina Rooth.

Mer her: Politiet opplever nå flere godt planlagte og snedige faktura- og betalingsbedragerier mot næringslivet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!