NHO Service og Handel

Innhold

Enighet i frontfaget

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

lier hansen

På overtid 21. august kom Norsk Industri og Fellesforbundet til enighet i årets frontfagsoppgjør.

- I det spesielle året vi er i, var det svært viktig at man kom til enighet i frontfaget. Imidlertid er det elementer man er blitt enige om for industrien som jeg ikke kan se er mulig å overføre til våre bransjer som er arbeidsintensive og har lave marginer, sier adm. direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Med god hjelp fra riksmekler Mats W. Ruland  og assisterende mekler Hilde Lund lyktes det Norsk Industri og Fellesforbundet å oppnå enighet i frontfagsoppgjøret. 

Enigheten satt langt inne, partene forhandlet til langt utpå kvelden fredag, mer enn 22 timer på overtid i forhold til den opprinnelige meklingsfristen som gikk ut ved midnatt 20. august.  

Lønnsoppgjøret har i år hatt et spesielt krevende bakteppe. Som kjent skulle forhandlingene vært gjennomført i mars, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen. Denne har gitt industrien betydelige merkostnader, samtidig som den har ført til den sterkeste økonomiske nedturen i nyere tid. Ettersom situasjonen er mer krevende i mange andre land, går nå eksportindustrien inn i en sterk nedgangskonjunktur. Det er sannsynlig at lønnsutviklingen er fallende i land rundt oss. Leverandørindustrien har også betydelig mindre å gjøre i år, tross positivt skatteforlik før sommeren. 

Mer om saken

Meklingsfristen for byggfag utløper kl. 24.00 søndag 23. august. Her er Fellesforbundet og BNL i mekling. Mer her

Denne saken vil bli oppdatert

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!