Enighet med Parat i vekterstreiken

Publisert

#205

Fra dorhandlingene mellom Parat (tv) og NHO Service og Handel (th).

Mandag kveld ble det oppnådd enighet mellom NHO Service og Handel og Parat om en løsning på vekterstreiken. - Det ble et kostbart oppgjør, men vi er lettet over at konflikten med Parat er over, sier Anne-Cecilie Kaltenborn adm. dir. i NHO Service og Handel.

420 Paratvektere i Securitas og Avarn Security går tilbake til jobb fra tirsdag morgen. LO-forbundet Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) har fremdeles ca 2.000 vektere ute i streik.

- Vi er lettet over at den lange konflikten med Parat har funnet en løsning som var akseptabel for begge parter, men dette ble et kostbart oppgjør, som vil prege sikkerhetsbransjen videre. Vi håper også på en løsning med Norsk Arbeidsmandsforbund, sier Anne-Cecilie Kaltenborn.

Sikkerhetsbransjen er blant de bransjene som ble tidlig rammet av koronakrisen, blant annet fordi de betjener luftfart, kultur- og reiseliv. Disse er fortsatt blant de hardest rammede bransjene nå i høst, og situasjonen er svært krevende med rundt 1000 ansatte fortsatt permittert. Med dette som bakteppe var det spesielt viktig å få avsluttet denne arbeidskonflikten slik at bedriftene kan fokusere på å komme gjennom dette krevende året, sier Kaltenborn.

Dette er løsningen:

  • Det ble gitt et tillegg på timelønnen med kr. 3.50 med virkning fra 1. august.
  • Det gis et tillegg på kr. 1.- med virkning fra 1. april neste år.
  • Natt-, helg- og skifttillegg økes med kr. 2,-
  • Det var enighet om formuleringer om ufrivillig deltid, lærlinger og timelønn/fastlønn.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt