NHO Service og Handel

Innhold

Forhandlinger om Riksavtalen starter mandag

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

#205

Blant våre medlemmer er Riksavtalen særlig viktig for Drift og Service, kantiner, forpleining, catering og bemanningsbransjen.

Mandag 7. september starter Fellesforbundet og NHO Reiseliv årets lønnsoppgjør med å forhandle om Riksavtalen. Oppgjøret skulle egentlig gjennomføres i mars, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør der partene forhandler om alt i en tariffavtale, både lønn og øvrige vilkår. Det er forbundsvise forhandlinger mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundet, som representerer arbeidstakersiden.

-Det viktigste nå er å sikre arbeidsplasser slik at flest mulig fortsatt har en jobb å gå til når denne krisen er over, sier Magne Kristensen, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv. Han er klar på at det ikke er rom for lønnsjusteringer i årets oppgjør:

─ Vi er i en ekstrem situasjon der store deler av reiselivet ligger nede med brukket rygg. Det er fortsatt mange permitterte, mange bedrifter er i gang med oppsigelser og konkursfrykten har økt etter at regjeringen nylig innførte nye reiseråd og restriksjoner. Det sier seg selv at det ikke er rom for lønnsjusteringer. Det viktigste nå er å sikre arbeidsplasser slik at flest mulig fortsatt har en jobb å gå til når denne krisen er over, sier Kristensen.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt