Bedre partssamarbeid for renholdere

Publisert

Arbeiderpartiets Tuva Moflag i midten, flankert av forbundsleder Anita Johansen (venstre) og leder i NHO Service og Handel Anne-Cecilie Kaltenborn til høyre. (Foto: NAF).

Denne uken har renholdsgruppen i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) vært på et viktig oppdrag: Sammen med NHO Service og Handel har de brukt to dager på å jobbe seg tettere sammen foran årets tariffoppgjør.

Flere av landets største renholdsbedrifter hadde sendt toppledelsen for å komme de tillitsvalgte i møte for å styrke det viktige samarbeidet mellom partene.

En rekke gode innledere hadde tatt turen for å møte renholderne. Stortingsrepresentant Tuva Moflag (AP) tok for seg Norgesmodellen, som er under utarbeidelse fra regjeringens side, hvor det offentlige som innkjøper skal stille krav til ordnede lønns- og arbeidsvilkår på en langt sterkere måte enn før. Hun fikk med seg mange gode innspill fra en svært talefør forsamling, og hun inviterte til flere møter på temaet.

FAFO presenterte sin rapport om arbeidstakeres medvirkning i jobbdemokratiet. Har arbeidsplassene verneombud? Er de ansatte representert i styrene? Har bedriftene nok tillitsvalgte? Hvordan står det egentlig til med partssamarbeidet ute på bedrifter i privat sektor?

NAF har mer om saken på sin web

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt