NHO Service og Handel

Innhold

- Vi kan ikke gå og vente på hva som skjer til tirsdag morgen

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

streikevakt

(Foto: Baard Fiksdal)

- Dette er akutt for oss. Vi kan ikke gå og vente på hva som skjer tirsdag morgen, sier rådmann i Austevoll Bjarte Madsen til Bergens Tidene.

NHO har varslet lockout i konflikten med Norsk Sykepleierforbund (NSF). Det vil ramme øykommunen Austevoll hardt. Kommunens eneste sykehjem drives av Aleris Omsorg, og 25 sykepleiere der rammes av lockouten som er varslet fra tirsdag morgen av, skriver Bergens Tidene.

Kommunen hadde fortløpende dialog med Aleris hele torsdagen om situasjonen.

 - Uansett hvem som drifter sykehjemmet, er det vi som kommune som har ansvar for at kommunens innbyggere har en forsvarlig sykehjemstjeneste. Vi har uttrykt vår bekymring overfor Aleris, og de jobber nå med å lage en plan for å se om det er mulig å holde sykehjemmet åpent med de ressursene de har til rådighet, sier Madsen. Så langt har han inntrykk av at Aleris er på ballen og følger godt opp.

Ifølge Madsen har Austevoll kommune bedt Aleris varsle fylkesmannen om situasjonen. Det er fylkesmannen ved fylkeslegen som er tilsynsmyndighet.

- Planen til Aleris vil bli forelagt fylkeslegen for vurdering. Og jeg tror fylkeslegens vurdering vil veie tungt i vurderingen om det vil bli tvungen lønnsnemnd, sier Madsen.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!