Tvungen lønnsnemnd i sykepleierstreiken

Publisert

Anniken Hauglie møter pressen

Arbeidsminister Anniken Hauglie innkalt i dag partene Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel til et møte om konflikten i pleie- og omsorgsoverenskomsten for å varsle om tvungen lønnsnemd.

Regjeringen grep tirsdag inn i konflikten mellom NSF og NHO Service og Handel og Abelia med tvungen lønnsnemnd. Konflikten avsluttes umiddelbart og de ansatte går tilbake til arbeid så snart det praktisk er mulig.

– Vi respekterer at Regjeringen vurderer situasjonen som så alvorlig at de har tatt denne beslutningen, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.  

- Vi har fulgt denne konflikten tett, og i dag fikk vi en rapport fra Helsetilsynet som sier at det vil være en umiddelbar fare for liv og helse dersom en lockout iverksettes i morgen, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.  

Konflikten varte i nesten fire uker. 

-  Vi har hele tiden søkt å finne en løsning på denne konflikten gjennom forhandlinger. Konflikten har vært en stor belastning for alle som er blitt berørt, og det beklager vi. Det er godt for både pasienter, pårørende og helseinstitusjonene at konflikten nå er over. Vi vil nå gjøre vårt ytterste for snarest mulig å komme tilbake til en normal drift etter streiken, sier Kaltenborn.  

Les også: Sykepleierne går til streik

Om tvungen lønnsnemnd  

Ved en tvungen lønnsnemnd fremmer Regjeringen et lovforslag til Stortinget om bruk av tvungen lønnsnemnd. Det er da i neste instans Rikslønnsnemnda som skal finne den endelige løsningen for partene.

Det vil ta noe tid før Rikslønnsnemnda behandler saken, men partene har tradisjon for å avslutte konflikten når Regjeringen meddeler partene at de vil fremme lovforslag fra Stortinget om tvungen lønnsnemnd.

Les også: NHO Service og Handel går til lockout

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt