NHO Service og Handel

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

156 resultater

Type artikkel
Velg område
156 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Næringspolitikk, Helse og velferd kvalitet

  -Vi jobber i samfunnets tjeneste

  Oslo har alt å vinne på å drive sykehjem i egenregi, hevder leder av Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin i et tilsvar til meg. Han kommer med en rekke påstander om oss private som drifter tjenester på oppdrag for kommunene. Det kan ikke stå uimotsagt, skriver Nina Torp Høisæter i Dagsavisen i dag.

 2. Nyhet, Næringspolitikk, Handel handel, kvalitet

  Handelens Miljøfond starter opp 15. august

  Handelens Miljøfond vil bruke 300 - 400 millioner kroner i året til å redusere plastposebruk, redusere plastforsøpling og øke ressursutnyttelsen av plast.

 3. Nyhet, Næringspolitikk, Helse og velferd kvalitet, helseogvelferd

  Flaskehalsene som truer norsk velferd

  - Hver eneste dag ser vi eksempler på at tjenester rundt oss blir bedre fordi flere konkurrerer om å utvikle den beste løsningen. Men i norsk helse og omsorg stenges de gode ideene ute, viser en ny rapport fra Menon Economics. På sikt kan det true hele velferdsstaten, skriver Anne-Cecilie Kaltenborn i en kronikk i DN i dag.

 4. Nyhet, Næringspolitikk, Handel seriøst arbeidsliv, handel

  Skal utrede franchise

  Rødts forslag om å pålegge eiere av franchise delt arbeidsgiveransvar ble nedstemt i Stortinget, men det ble flertall for et forslag fra H, FrP, V og KrF om å utrede franchise som ordning.

 5. Nyhet, Næringspolitikk, Bemanning og rekruttering seriøst arbeidsliv

  -Å leie fra hverandre har fungert bra lenge, men dekker ikke hele behovet

  Utleie av arbeidskraft mellom bedrifter gjør bemanningsbransjen unødvendig, skriver Klassekampen i dag. - Feil. Det er supert å leie fra hverandre, men dekker bare en liten del av behovet, sier Anne-Cecilie Kaltenborn.

 6. Nyhet, Næringspolitikk, Renhold og Eiendomsservice

  2 av 3 som fikk jobb kom fra ledighet

  Vi trenger deg i et nettverk og som skal arbeide mer systematisk for bedre rammer for hjemmetjenester. Viktigste sak er å få etablert skattefradrag på hjemmetjenester etter svensk modell. Kan du bli med på en workshop i Oslo 25. juni kl 12-16?

 7. Nyhet, Næringspolitikk, Handel handel, kvalitet

  Flertall for å skrote momsfri netthandel

  Et flertall i Stortingets finanskomite gikk tirsdag inn for å utrede å skrote momsfritaket på varer under 350 kroner bestilt fra utlandet.

 8. Nyhet, Næringspolitikk, Bemanning og rekruttering seriøst arbeidsliv

  Stortingets innleievedtak rammer småbedriftene

  Bedriftenes mulighet til å leie inn ekstra hender og hoder begrenses nå for alle bransjer, og det er de små og mellomstore bedriftene som rammes.

 9. Nyhet, Næringspolitikk, Handel seriøst arbeidsliv, handel

  Forvarer franchise

  -Vi mener at delt arbeidsgiveransvar vil punktere franchise-modellen. Uten denne modellen blir det vanskeligere å starte virksomhet og lykkes i et marked. Arbeidsplasser vil gå tapt, sier Leif B. Mathisen. Tirsdag møtte han Arild Grande (Ap) i debatt på NRK P1 "Her og Nå".

 10. Nyhet, Næringspolitikk, Handel handel, seriøst arbeidsliv

  Uten franchise - færre arbeidsplasser

  Rødt foreslår å pålegge eiere av en franchise delt arbeidsgiveransvar. Stortinget behandler saken tirsdag. – Helt urimelig, sier NHO Service og Handel, til Klassekampen.