NHO Service og Handel

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

24 resultater

Type artikkel
Velg område
24 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Offentlige anskaffelser Konkurranseutsetting

  Offentlige anskaffelser gir nye grønne løsninger

  -Vi må skape 250.000 nye arbeidsplasser i private bedrifter dette tiåret. Da må vi effektivisere offentlig sektor og bruke offentlig innkjøp til å utvikle marked og styrke bedriftene, sa NHO-sjef Ole Erik Almlid på NHOs innkjøpskonferanse 13. oktober.

 2. Nyhet, Offentlige anskaffelser, Arbeidsliv svartarbeid

  Hvordan unngå arbeidslivskriminalitet i offentlige kontrakter?

  Webinar, kl. 09:00–11:00, torsdag 25. juni 2020: Offentlige oppdragsgivere kjøper varer og tjenester for enorme summer hvert år. Avtalene er attraktive for mange, også de kriminelle og useriøse aktørene. Hvordan kan du sikre at dine leverandører ikke bryter norske lønns- og arbeidsvilkår, følger skattereglene og ikke ødelegger for det seriøse næringslivet?

 3. Nyhet, Offentlige anskaffelser

  Nettmøte om offentlige anskaffelser

  NHO fortsetter serien med direktesendte nettmøter hvor vi sammen med myndigheter og andre organisasjoner orienterer om viktige endringer, aktuelle vurderinger og nye løsninger som har innvirkning på hvordan din bedrift kan drive videre. Tid: 14.05.2020 kl. 09.30 - 11.00

 4. Nyhet, Offentlige anskaffelser, Drift og Service, Renhold

  Innkjøpskontrakter renhold under koronakrisen

  For innkjøpskontrakter av renhold under koronakrisen ber NHO Service og Handel om at man legger særlig vekt på følgende:

 5. Nyhet, Offentlige anskaffelser Konkurranseutsetting

  -Offentlige kontrakter bør ikke settes til side

  -Det offentlige må ha is magen når de vurdere om kontrakten kan vrakes på grunn av koronasituasjonen, sier advokat Henrik Bjørge i NHO Service og Handel.

 6. Nyhet, Offentlige anskaffelser Konkurranseutsetting

  Offentlige innkjøp under koronakrisen

  Som følge av koronakrisen setter offentlige myndigheter inn tiltak som kan påvirke kontrakter som inngås på bakgrunn av regelverket for offentlige anskaffelser.

 7. Nyhet, Næringspolitikk, Offentlige anskaffelser, Helse og velferd kvalitet, helseogvelferd, helsepolitikk, Konkurranselikevilkar

  Vil gjøre det lettere for ideelle aktører å levere helse- og sosialtjenester

  Regjeringen gjør endringer i anskaffelsesregelverket slik at man kan reservere konkurranser om helse- og sosialtjenester for ideelle leverandører, men forholdet til EØS er ikke avklart. EFTAs Overvåkingsorgan (ESA) har stilt spørsmål ved om reguleringen er i strid med EØS-retten.

 8. Nyhet, Offentlige anskaffelser Konkurranseutsetting

  Nytt verktøy for bedre kvalitet i kontraktoppfølging

  Et nytt verktøy for bedre kvalitet i kontraktoppfølging lanseres nå. Henrik Bjørge, advokat og spesialrådgiver i NHO Service og Handel, har deltatt i pilotfasen ved utviklingen av verktøyet.

 9. Nyhet, Offentlige anskaffelser Konkurranseutsetting

  Ønsker å stoppe anbudsjuks med tilsyn

  – Ingen har i dag ansvar for å føre tilsyn med offentlige anskaffelser såfremt det ikke kommer en klage. Det taper samfunnet store summer på, skriver Lars Sørgard, konkurransedirektør i en kronikk.

 10. Nyhet, Offentlige anskaffelser, Handel handel, kvalitet, Miljø

  Økt omsetningen 87 prosent

  Rema 1000 Lena og Østre Toten kommune er nominert til å vinne Anskaffelsesprisen 2019, som deles ut av Difi.