NHO Service og Handel

Innhold

tegning av mann som holder en pokal

Her er de nominerte til å vinne prisene som Årets Service- og Handelsbedrift og Årets Talsperson i NHO Service og Handel.

Vinnerne blir kåret 21. november på Handlekraft2019.
Bakgrunn for prisene finner du her

Årets Service og Handelsbedrift 2019

De nominerte er:

Generasjon M

Generasjon M er sosial entreprenør og et ideelt selskap som bidrar til økt livsglede blant eldre. Leverer besøkstjenester til sykehjem og omsorgsboliger. Skaper arbeidsplasser for ungdom under 18 år.


Humana

Humana er et omsorgsforetak med betydelig samfunns- og faglig engasjement. Humana har satset mye på psykisk helse, BPA, barnevern og annen omsorg gjennom åpne seminarer, kurs og kompetansetiltak.

Lucky frisør

Lucky frisør brenner for tiltak som kan gi flere lærlinger i frisørbransjen. En viktig arena er Arendalsuka, der Lucky frisør er aktive hvert år for å få politikere i frisørstolen og løfte debatten om lærlinger og yrkesfag.  

Securitas

Securitas har vært pådriver for et nytt varslingssystem som forebygger at folk faller utfor kaikanten og drukner. Securitas har dessuten vært en av flere i utarbeidelsen av en veileder som er viktig for et nytt og bedre samarbeid mellom politiet og sikkerhetsbransjen. 

ISS 

ISS er i Norgestoppen på inkludering. Få i Norge har satset bedre på rekruttering av folk med hull i CV-en gjennom Ringer i Vannet. ISS kan vise til 15 lærlinger, 81 praksiskandidater og 85 tiltaksplasser.

Compass Group Norge

Compass Group Norge har en større miljøsatsing som går ut på reduksjon av matsvinn og 100 prosent reduksjon av engangsplast i serveringsområdene.

Sodexo

Sodexo har en betydelig miljøsatsing. Bedriften dropper engangsplast og er først i Norge på å klimaberegne menyer.

Mestringsguiden

Mestringsguiden er en sosial entreprenør og ideell virksomhet som driver Inshalla Catering og to matboder på Vippa i Oslo. Flyktninger får jobb, mulighet til å starte opp egen virksomhet, skaffe seg egen bolig og bli bedre integrert. Målet er å utvikle et nettverk av slike spisesteder.

Rema 1000

Siden 2013 har Rema 1000 redusert utslippene med 47% og er dermed godt i rute mot å nå målet om en halvering av utslipp innen 2030. I 2018 ble REMA 1000 rangert blant de beste i verden på klimaledelse. CDP rangerer årlig over 7000 selskaper på klimaledelse og REMA 1000 fikk, som et av fem norske selskaper, toppkarakter og ble rangert som beste nordiske aktør i sin bransje.

Skytterlinken

Skytterlinken AS produserer mange egne produkter under egne merker. Dette er ganske uvanlig for en liten bedrift med bare 5 årsverk, etablert i 2005. Bedriften har klart å utvikle eksport til over 25 land over hele verden og henvender seg mot et nisjemarked med mange tilbydere, spesielt i USA.

4 poter

4 poter er en liten, lokal, retro og fysisk dyrebutikk. 4 poter er dyktige til å se både hundens og eierens behov på en måte man kun finner i de små uavhengige butikkene, dit hverdagens stress ikke når. I lokalsamfunnet er dyr viktige for folkehelsen. Mennesker kommer seg ut på turer og mange hadde vært ensomme og isolert uten sine firbente venner. Butikken er en lokal hyggelig samlingspunkt med kunnskapsrike og engasjerte ansatte for alle som er glade i sine firbente venner.

Academic Work

Academic Work er en bemanningsbedrift særlig rettet mot unge talenter, med IT/Tech som viktige områder. Løste over 830 rekrutteringsprosesser i 2018, en økning på 20% fra året før. Satser på å utvikle event, innovativt arbeid, gode rekrutteringsverktøy og skaper forståelse for fremtidens kompetanse. Årlig har Academic Work undersøkelsen Young Professional Attraction Index som hjelpe arbeidsgivere til å forstå og skape relasjoner til en viktig målgruppe – young professionals.

Dedicare

Dedicare er stor i Norge og Norden innen bemanning av helsepersonell. Har vokst 20 prosent i et fallende marked. Dedicare kan vise til høy trivsel/medarbeidertilfredshet. Har satset målbevist på innovative IT-systemer, compliance og etikk.

OsloKollega

OsloKollega er hovedstadens største inkluderingsbedrift som hjelper mange til å få seg jobb. Bedriften har bidratt til gjenbruk av 2.700 PC-er, sørger for at gammelt IT-utstyr går fra å være utgiftspost til å bli en inntektskilde gjennom salg av komponenter, metaller, og gjenbruk.

Årets Talsperson 2019

De nominerte er:

Bente Lillestølen, Crewet (Team Olivia)

Bente Lillestølen er en sterk talsperson og ildsjel som sørger for at alle psykisk utviklingshemmede (Crewet) som har anledning til det kan delta på "Rent Hav" (Team Olivias miljødag). Her plukkes det søppel på Huk i Oslo. Deltakerne får opplæring og innføring i miljøarbeid, og er stolte av å kunne delta i meningsfylt aktivitet. Det arrangeres også hvert år båtturer med lunsj for betalende gjester, der psykisk utviklingshemmede har vertskapsroller. De har også "fuck cancer" arrangementer som samler inn penger. 

Heidi Wang, Noen

Heidi Wang er sosial entreprenør, gründer og pioner innen utvikling av nye metoder innen demensomsorg. Satsingen gir økt livskvalitet og sparer kommunen for utgifter ved å legge til rette for å bo hjemme lengre. Heidi Wang er en tydelig stemme i omsorgsdebatten. Gode eksempler er NHOs årskonferanse 2019 og at hun stilt opp som case i Kvalitet19 og under Arendalsuka.

Heine Wang, Nokas

Heine Wang går nå av som konsernsjef av etter å ha bygget opp Nokas med 17.000 ansatte og omsetter for åtte milliarder kroner. Heine Wang har i en årrekke vært en sterk og engasjert forkjemper for gründerskap, innovasjon og verdiskaping innen sikkerhet og beredskap.

Ivar Villa, Brest  

Ivar Villa er en kunnskapsrik matmann med et stort bransjehjerte innen kantiner. Han deler gjerne sin brede erfaring som matmann, toppleder og gründer. Ivar er en viktig drivkraft i arbeidet med å sikre levelige rammebetingelsene for serverings-, kantine- og matomsorgbransjen, innen hele spekteret fra MVA og bevillingspraksis til miljø og sosial bærekraft.

Lars Terje Skjæveland, Modern Design

Lars Terje Skjæveland er "professor i økonomistyring" i frisørbransjen. Han har holdt et utall kurs i økonomistyring for konkurrerende bedrifter, laug og forbund og vært sentral i bransjestyret i mange år. Han er svært respektert både i frisør-Norge og utenfor landets grenser.

Marianne Ullaland Knapstad, BB Servicesystem

Marianne Ullaland Knapstad er en uredd forkjemper for små mellomstore bedrifter, som særlig brenner for at offentlig anbud ikke skal ekskludere mindre aktører.  Et eksempel var innsatsen på Arendalsuka 2019. Som tillitsvalgt i NHO SH i 10 år har hun hatt flere "kampsaker" for renholdsbransjen. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt