Ny AFP-modell er utredet

Publisert

melsom

- Vi må huske at dette er en utredning av en mulig reformert AFP-modell i privat sektor. Vi står langt fra hverandre når det gjelder økonomi og spørsmål om bærekraft. Skal dette la seg gjennomføre, så må begge parter være villige til å strekke seg, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO.

LO og NHO ble i tariffoppgjøret i 2018 enige om å utrede en fremtidig AFP-ordning. Kortversjonen er offentliggjort og fredag 7. mai er det webinar om utredningen.

Rapporten viser at det er mulig å legge om til en mer forutsigbar og rettferdig modell som vil oppleves mer attraktiv både for arbeidsgivere og arbeidstakere. Med en slik modell som har bedre sammenheng mellom tid i AFP-bedrift og utbetalt pensjon vil flere kunne legge en fremtidig AFP-ytelse til grunn for sine pensjoneringsplaner og sparebeslutninger. Antall mottakere vil øke betraktelig, og være nær tredoblet på sikt.

Protokollens forutsetninger om ytelse, premie og krav om oppfondering er ikke forenlige, og partene står langt fra hverandre både når det gjelder økonomi og fordeling av ansvar for fremtidig bærekraft.

Se også Ny AFP-modell utredet, men LO og NHO står langt fra hverandre

Fredag 7. mai er  det webinar om utredningen kl. 0900-0955.
Webinaret vil også kunne sees i opptak senere. Påmelding her.

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt