NHO Service og Handel

Innhold

Plattformøkonomiens rolle i arbeidslivet

Nyhet, Næringspolitikk

Publisert

Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir i NHO Service og Handel og Håkon Haugli, adm.dir i Abelia møtes til debatt torsdag 11. januar. Fafo streamer frokostmøte. Tema: Når appen bestemmer, Plattformøkonomiens rolle i arbeidslivet.

Se sendingen fra klokken kl. 08.30–09.45.

På få år har den såkalte delings- eller plattformøkonomien, med Uber og Airbnb i spissen, fått fotfeste i Norge. Effektiv og brukervennlig teknologi har skapt begeistring, men også bekymring. Hva slags jobber skapes egentlig i plattformøkonomien, og er denne måten å organisere arbeid på kommet for å bli?

Den nye Fafo-rapporten «Når sjefen er en app» konkluderer med at plattformøkonomien (også kalt delingsøkonomien) skaper få arbeidsplasser. Flertallet av dem som jobber via digitale plattformer gjør det sjelden, og inntekten deres er lav. Antall plattformer er ikke i vekst.

Hvordan ser så framtiden ut? Vil denne måten å organisere arbeidet på sive inn i det øvrige arbeidslivet? Eller vil plattformene bli mer lik tradisjonelle virksomheter?

På dette seminaret presenteres funn fra rapporten. NHO Service og Handel og Abelia er invitert til å diskutere funnene.
Se sendingen fra klokken kl. 08.30–09.45. Se sendingen her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!