Du kan dra fordel av Norges nye universitet

Publisert

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sammen med rektor Curt Rice da han presenterte nyheten om at regjeringen har sagt ja til OsloMet – Storbyuniversitetet (Foto: Sonja Balci).

Økt anerkjennelse og tyngde til glede for blant annet våre medlemmer. Det blir trolig konsekvensene når Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) nå blir oppgradert til universitet.

Det ble vedtatt av kongen i statsråd, fredag. Norges nye universitet får navnet OsloMet - Storbyuniversitetet (på engelsk Oslo Metropolitan University).

Universitetsstatusen er en anerkjennelse av institusjonens faglige nivå. Det gir trolig større autonomi og dermed bedre muligheter til fagutvikling, forskning og til å utvikle nye og bedre utdanningsprogrammer.

- HiOA har lagt ned en betydelig innsats i arbeidet med å bli universitet. Jeg ser frem til at OsloMet skal gi samfunnet dyktige kandidater og mer kunnskap, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding. 

- Vi gratulerer vår samarbeidspartner OsloMet med økt anerkjennelse og tyngde. Vi ser frem til å videreutvikle det gode samarbeidet vi har med universitet, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

Samarbeidet favner vidt, fra speeddate mellom våre medlemsbedrifter og studenter på jobbjakt, til samarbeid om statistikk, bachelor- og masteroppgaver, kurs, lederutvikling og annet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!