NHO Service og Handel

Innhold

Nye retningslinjer mot arbeidslivskrim

Nyhet, Offentlige anskaffelser

Publisert

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (Foto: Høyre).

Regjeringen innfører nye retningslinjer som skal sikre at offentlige anskaffelser gjennomføres og følges opp på en måte som motvirker arbeidslivskriminalitet.

Retningslinjene innarbeides i tildelingsbrevene for 2018. Virksomhetene skal bl.a. i årsrapporten sin redegjøre for hvilke systemer og rutiner de har for kontraktsinngåelse – og for oppfølging av inngåtte kontrakter, skriver Anbud365. Mer her

Offentlige virksomheter må vurdere risikoen i kontraktene de inngår, og ha rutiner for konkret oppfølging. Jevnlige stikkprøver, der virksomhetene innhenter arbeidskontrakter og lønnsopplysninger fra dem man kjøper fra, kan være én måte å gjøre det på.

– Offentlig sektor kjøper inn varer, tjenester og bygge- og anleggsarbeider for om lag 480 milliarder kroner årlig. Vi vet at det forekommer useriøsitet og arbeidslivskriminalitet i forbindelse med noen av kontraktene. Det kan vi ikke akseptere, fastslår statsråd Anniken Hauglie i en pressemelding. Mer her

Se også:

Seks tiltak mot arbeidslivskriminalitet

NHO og NHOs landsforeninger har blitt enige om en storsatsing mot arbeidslivskriminalitet. Slik krim raner samfunnet for 28 milliarder kroner årlig. 
Mer om de seks viktigste tiltakene her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!