NHO Service og Handel

Innhold

Å utvikle noe nytt på områder som det offentlige dominerer

Nyhet, Næringspolitikk

Publisert

debatt

Altaposten gir deg opptak fra debatten. Fra venstre: Anne-Cecilie Kaltenborn adm. dir. NHO Service og Handel, stortingsrepresentantene Cecilie Myrseth (Ap), Bengt Rune Strifeldt (Frp) og statsråd Linda Hofstad Helleland (H) .

-Jeg har lyst til å peke på Norlandia som driver innenfor asylmottak, barnehager og verdig eldreomsorg. Bedriften har eksportert sine tjenstemodeller til Polen, Nederland, Tyskland og de nordiske land. Det er slett ikke sant at det ikke går å utvikle noe nytt på områder som det offentlige i dag dominerer, sa Anne-Cecilie Kaltenborn da NHO Arktis og Altaposten inviterte til debatt i dag.

Kaltenborn er adm. dir. i NHO Service og Handel. Debatten tok for seg NHOs veikart for framtiden.

I opptak fra debatten får du møte statsråd Linda Hofstad Helleland (H) stortingsrepresentantene Cecilie Myrseth (Ap), Bengt Rune Strifeldt (Frp) og Geir Adelsten Iversen (Sp). Fra NHO deltok Målfrid Baik (regiondirektør NHO Arktis) og Anne-Cecilie Kaltenborn fra NHO Service og Handel.

I tillegg har fire bedrifter levert inn utfordringer som politikerne og NHO diskuterte. Blant disse var våre medlemsbedrifter Aksis og ISS, som tar for seg samarbeid mellom det offentlige og private, mens Varanger Kraft og Nussir stillte spørsmål knyttet til klima.

Kaltenborn understreket at hun er glad for at utviklingen av tjenestesektoren er en viktig del av NHOS veikart.

- Stadig flere vil kjøpe tjenester i stedet for produkter. Stadig flere vil for eksempel tenke ”belysning” i stedet for ”lyspærer og lamper”. Dette er gode nyheter for en tjenestebasert økonomi som er digital, grønn og viktig for et samfunn som sterkt trenger omstilling og utvikling, sier Kaltenborn.

Hun dvelte ved at aldring og behovet for nye velferdsløsninger vil prege utviklingen frem mot 2030 og at Norge har fordel av å kunne utvikle seg med et politisk system og en offentlig sektor som nyter stor tillitt. Kaltenborn vil også rive ned myten om at det er motsetninger mellom privat og offentlig sektor, og viser til gode erfaringer med at en miks av privat og offentlig gir innovasjon. Hun er også opptatt av at offentlige innkjøp må designes slik at ikke store og tunge leverandører vinner alle kontrakter, men at også mindre bedrifter slipper til å kan gjøre en god jobb  lokalt.

Se opptak i Altaposten her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt