Tjenester er jobbskaper nummer én i Norge

Publisert

Arvid Moss

Arvid Moss er president i NHO og konsernsjef i Hydro (Foto: NHO).

-Tjenestenæringene er jobbskaper nummer én i Norge. 8 av 10 nordmenn jobber med tjenester og andelen vil vokse. Her får mange unge sitt første møte med arbeidslivet, sa NHO-president Arvid Moss ved starten av årskonferansen 2020 i dag.

NHO-presidenten understreket at jobbskaping vil komme gjennom klok forvaltning av naturressurser og gode vertskommuner som vil utvikle hele landet. Viktig blir det å bygge nye grønne økosystem og bærekraft gjennom riktige bruk av offentlige virkemidler.

Fiendebilder

Moss var opptatt av at digitalisering gir nye forretningsmuligheter og frigjør hender, som blir særlig viktig innen helse og omsorg.

-Det hjelper lite å skape fiendebilder av private bidrag. Tvert imot, sa Arvid Moss og viste til at landet trenger en velferdsmiks av offentlige, ideelle og private løsninger.

Han nevnte gode eksempler som at næringslivet på Sunnmøre og Campus Ålesund bidrar til å realisere bærekraftsmål sammen med Ålesund kommune, og at Asker og Bærum kommuner samarbeider med Telenor og Stendi om et digitalt løft innen helse- og omsorgssektoren, for at eldre skal få bo lengre hjemme.
Følg konferansen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!