NHO Service og Handel

Innhold

Får frem faktiske kompetanse

Nyhet, Kompetanse og utdanning

Publisert

Jobbkonsulentene Monica Myrene, Bente Myhre, Elin Marie Lilholt og Tuija Almqvist er nå blitt sertifiserte PIL-instruktører. (Foto: Tore Barlo)

PIL-metoden er en satsing i NHO Service og Handel som får frem faktiske kompetanse hos medarbeidere. Et metodekurs i PIL-metoden er nylig avholdt for 14 veiledere hos A2G i Bergen og de 4 første sertifiserte PIL-instruktører er klare fra Jobbkonsulentene i Fredrikstad.

Mennesker trenger arbeid. Arbeidslivet trenger mennesker. Arbeidslivet trenger mennesker med god kompetanse. Men hvordan måle god kompetanse?

Det finnes jobber hvor du må bevise din kompetanse gjennom vitnemål og attester. Det finnes også jobber hvor du ikke trenger å vise til en lang formell utdannelse, men du må likevel vise at du er så kompetent at en arbeidsgiver vil si at du er god nok for å få lønn.

Bokstavene i PIL står for Praktisk Individuell Læring. PIL lar arbeidsgiverne selv definere hva slags kompetanse en medarbeider trenger. Hvor stor kompetanse må en medarbeider ha, for å være god nok?  Vi kartlegger kompetansen til kommende medarbeidere. Når vi sammenligner arbeidsgivernes krav og medarbeiderens faktiske kompetanse, kan man enkelt se hvor nære man er til å bli vurdert som god nok. For å tette gapet mellom arbeidsgivers krav og medarbeiderens faktiske kompetanse, gir vi individuell opplæring som kvalifiserer mennesker til å bli kompetente medarbeidere.

#205

14 veiledere hos A2G i Bergen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!