Hero etablerer verdens nordligste asylmottak i Kirkenes

Nyhet, Asylmottak og integrering

Publisert

Hero etablerer asylmottak i det gamle sykehuset på Prestøya i Kirkenes. (Foto: Mourad Abarkach)

Våren 2021 publiserte UDI en konkurranse om drift av Sør-Varanger mottakssenter. Oppdraget gikk til vårt medlem Hero som dermed åpner verdens nordligste asylmottak i Kirkenes den 1. november i år.

Mottakets administrasjon vil ha lokaler i det gamle sykehuset på Prestøya, og beboere vil innkvarteres i hybler og leiligheter på det gamle sykehusområdet.

– Vi gleder oss og ser fram til et godt samarbeid med Sør-Varanger kommune, naboer, lokalsamfunn, UDI og andre samarbeidspartnere, sier Heros driftssjef Ketil A. Blinge i en pressemelding.

Asylmottaket vil sikre at UDI har mottakskapasitet nær grensestasjonen på Storskog og mot Russland. Det skal bidra til en forutsigbar og langsiktig beredskap knyttet til Schengens yttergrense. Det skal i tillegg inngå som en del av UDIs ordinære mottaksplasser.

Mottaket skal innkvartere inntil 150 beboere. Det skal bestå av to deler; en hoveddel med 135 ordinære plasser og en del med 15 adskilte ankomstplasser. Hensikten med disse adskilte plassene er å sikre rask innkvartering ved asylankomster over de nærliggende grenseovergangene. For disse asylsøkerne er mottaket første oppholdssted i Norge. Mottaket skal kunne ta imot nyankomne asylsøkere over nærliggende grenseoverganger hele døgnet, alle årets dager.

I en situasjon med høye ankomster over de nærliggende grenseovergangene, kan også de ordinære plassene på mottaket bli omdisponert til å kunne innkvartere nyankomne asylsøkere.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt